Antena 3 CNN Externe Putin îi ține lecții de filosofie guvernatorului din Kursk, unde ucrainenii atacă masiv, și i-a cerut să fie „curajos”

Putin îi ține lecții de filosofie guvernatorului din Kursk, unde ucrainenii atacă masiv, și i-a cerut să fie „curajos”

putin vorbeste cu guvernatoul din kursk
Vladimir Putin a avut o discuție printr-un apel video cu Alexei Smirnov, guvernatorul rus al regiunii Kursk. FOTO: Profimedia Images
de Georgiana Marina    |    09 Aug 2024   •   09:42

Vladimir Putin a avut o discuție printr-un apel video cu Alexei Smirnov, guvernatorul rus al regiunii Kursk, care este atacată intens de ucraineni, și l-a îndemnat să dea dovadă de „curaj”, scrie Ukrainska Pravda.

Putin i-a spus că situația din regiune necesită curaj și calm, a relatat RIA Novosti.

„Viața presupune sarcini extraordinare și provocatoare de a ajuta oamenii. Deși cu siguranță aveți cunoștințele, abilitățile și experiența profesională necesare, ele singure nu sunt suficiente. În circumstanțele actuale, aveți nevoie de un anumit nivel de curaj și calm...”, i-a spus Putin.

Liderul rus i-a spus că este „conștient de situația din regiune” și i-a cerut lui Smirnov mai multe detalii, inclusiv să estimeze pagubele provocate de atacurile ucrainene în regiune.

Smirnov l-a asigurat că totul este „în regulă”, menționând că sediul operațional funcționează, că populația va fi evacuată și că numărul de paturi de spital a fost mărit.

În dimineața zilei de 6 august, Alexei Smirnov a susținut că forțele ucrainene au încercat să se infiltreze în districtele Sudzha și Korenevo din regiunea Kursk. Propagandiștii și bloggerii ruși susțin că forțele ucrainene și-au asigurat un punct de sprijin în zona de graniță. Vladimir Putin a numit situația o „provocare” .

Ucraina nu a făcut comentarii despre evenimentele din regiunea Kursk.

A doua zi a fost declarată stare de urgență în regiune.

Experții de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) au confirmat că trupele ucrainene au avansat 10 kilometri în regiunea rusă Kursk.

×
Subiecte în articol: Ucraina Rusia Război Ucraina Kursk
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close