30 de nave de război, submarine şi ambarcaţiuni auxiliare se vor alătura flotei ruseşti din Marea Neagră în următorii şase ani. Aceasta nu este o măsură menită să stârnească tensiuni în regiune, punctează Moscova, ci doar una de înlocuire a unităţilor vechi din Marina Rusiei, ce nu a mai primit forţe noi de câţiva ani. Printre noile nave se află şi două de tip Mistral, contractate de la Franţa pentru 1,2 miliarde de euro. O nouă achiziţie în armata rusească este şi o unitate de luptă cibernetică, ce va monitoriza şi analiza informaţiile venite din exterior şi va combate ameninţările informatice.
În acest timp, estul Ucrainei continuă să fie un câmp de luptă. Armata ucraineană a pierdut şapte soldaţi în acest atac şi alţi şapte au fost răniţi.
Tot în estul Ucrainei, un bărbat ucis în ziua referendumului a fost condus pe ultimul drum. Rudele dau vina pe autorităţile de la Kiev pentru uciderea bărbatului.
Totodată, Moscova, prin vocea vicepremierului Dmitri Rogozin, i-a interzis Washingtonului să folosească două tipuri de motoare, pe care Rusia le furnizează Statelor Unite, pentru a lansa sateliţi militari. Motoarele în cauză sunt folosite la rachetele Atlas ce propulsează cei mai importanţi sateliţi americani pe orbită.
În plus, Rusia va respinge solicitarea Washingtonului de a continua exploatarea Staţiei Spaţiale Internaţionale după 2020. Practic, după tăierile din 2011, americanii au o singură modalitate de a ajunge pe SSI, şi anume prin rachetele ruseşti Soiuz, iar ruşii le interzic, prin această decizie, să mai ajungă la Staţie. Interdicţiile date de ruşi au venit ca replică la sancţiunile aplicate de americani ruşilor şi ucrainenilor implicaţi în criza din Ucraina.