Antena 3 CNN Externe Putin crede că relaţiile cu Londra se vor normaliza

Putin crede că relaţiile cu Londra se vor normaliza

Putin crede că relaţiile cu Londra se vor normaliza
20 Iul 2007   •   08:28

Relaţiile dintre Rusia şi Marea Britanie se vor dezvolta normal, în pofida scandalului stârnit de expulzările diplomatice decise de cele două ţări. Declaraţia a fost făcută de preşedintele rus Vladimir Putin, la scurt timp după ce Moscova a anunţat că 4 angajaţi ai ambasadei britanice trebuie să părăsească Rusia în cel mult 10 zile. Liderul de la Kremlin a catalogat situaţia drept o "mini-criză" care se va rezolva, pentru că există interese în acest sens de ambele părţi.

Întregul scandal a izbucnit la începutul săptămânii, când Londra a anunţat că va expulza patru diplomaţi ruşi în urma refuzului autorităţilor de la Kremlin de a-l preda pe Andrei Lugovoi. Acesta este principalul suspect în cazul uciderii fostului agent rus Aleksandr Litvinenko.

Moscova a catalogat decizia drept imorală şi provocatoare şi a decis ieri să ia o măsură similară. Patru diplomaţi de la ambasada Marii Britanii la Moscova au fost declarate "persona non grata" şi trebuie să părăsească Rusia în cel mult zece zile. Liderul de la Kremlin este convins însă că relaţiile dintre cele două ţări se vor dezvolta normal.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close