Antena 3 CNN Externe Putin confirmă atacurile rusești de la Kiev și lansează un nou avertisment

Putin confirmă atacurile rusești de la Kiev și lansează un nou avertisment

Președintele rus Vladimir Putin a confirmat că armata sa a lansat luni dimineață atacurile masive cu rachete asupra mai multor regiuni din Ucraina.

vladimir putin
Moscova va recunoaşte regiunile Doneţk şi Lugansk drept teritorii ale Rusiei, inclusiv zonele controlate de Ucraina Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Oct 2022   •   13:39

Într-un mesaj video, liderul rus a spus că "rachetele cu rază lungă de acțiune au lovit instalații energetice, obiective militare și de comunicații".

El a promis "un răspuns dur la orice alte acte teroriste" pe teritoriul Rusiei, o referire implicită la explozia ce a avariat grav podul peste strâmtoarea Kerci, care leagă Rusia de peninsula Crimeea.

Acuzând Kievul de "terorism", Putin a cerut "să nu existe nicio îndoială" că răspunsul Moscovei va corespunde  "nivelului de amenințare la adresa Federației Ruse", notează CNN.

Moscova a atribuit Kievului atacul asupra podului Kerci iar liderul rus a convocat, luni, Consiliul de Securitate al Federației Ruse pentru a discuta ce măsuri trebuie luate după incident.

Ucraina nu și-a asumat explicit explozia de pe pod, dar a lansat în spațiul public indicii care confirmă această ipoteză.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Kiev
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close