Antena 3 CNN Externe Putin ar putea candida din nou pentru preşedenţie în 2012

Putin ar putea candida din nou pentru preşedenţie în 2012

Putin ar putea candida din nou pentru preşedenţie în 2012
16 Sep 2007   •   11:12

Vladimir Putin trebuie să se prezinte la scrutinul prezidenţial din 2012. Cel puţin aşa susţine preşedintele Senatului rus, care a lansat un apel către liderul de la Kremlin de a reveni la putere, atunci când legea i-o va permite. Declaraţiile oficialului survin în contextul în care nici Putin nu a exclus o nouă candidatură, la scrutinul prezidenţial din 2012. ?Sunt convins că Vladimir Putin trebuie să se prezinte la alegeri şi să fie ales preşedinte, în 2012, aşa cum permite legea actuală?, a declarat Oleg Mironov, preşedintele Consiliului Federaţiei, camera superioară a Parlamentului rus.

Demnitarul a subliniat că şi durata mandatului prezidenţial ar trebui prelungită, de la 4 ani, cât este în prezent, la 5-7 ani. Nu este pentru prima oară când Mironov se pronunţă pentru modificarea Constituţiei, care să îi permită lui Putin să rămână la putere. În acelaşi timp, nici liderul de la Kremlin nu a exclus această posibilitate. El a declarat vineri, în cadrul unei întrevederi cu un grup de experţi la Soci, că va lua în considerare o asemenea variantă, pentru că doreşte să asigure continuitatea politicii pe care a început-o.

Preşedintele Rusiei l-a numit, săptămâna aceasta, în fruntea guvernului, pe Viktor Zubkov, un apropiat al său. Nominalizarea surpriză a relansat speculaţiile conform cărora la scrutinul prezidenţial din martie anul viitor va fi ales un preşedinte loial lui Putin şi care să îi pregătească acestuia întoarcerea în forţă, în 2012.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close