Antena 3 CNN Externe Putin, val de apariții "publice", după ce presa italiană a scris că a fost operat de urgență: "Unii din UE nu pot renunța la petrolul rusesc!"

Putin, val de apariții "publice", după ce presa italiană a scris că a fost operat de urgență: "Unii din UE nu pot renunța la petrolul rusesc!"

Vladimir Putin a avertizat Europa că va plăti un preț mare pentru energie dacă Occidentul va impune un embargo asupra petrolului rusesc.

Putin, val de apariții "publice", după ce presa italiană a scris că a fost operat de urgență: "Unii din UE nu pot renunța la petrolul rusesc!"
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Mai 2022   •   16:50

Președintele rus a arătat că discuțiile despre un posibil embargo au determinat deja o creștere a prețului petrolului la nivel mondial și o accelerare a procesului inflaționist în Europa.

Liderul de la Kremlin a vorbit cu șefii sectorului petrolier și cu oficiali guvernamentali despre impactul sancțiunilor occidentale iar avertismentul președintelui rus a fost transmis la televiziune, notează BBC.

Cu o zi înainte, Vladimir Putin a participat la reuniunea liderilor din Organizația Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC), din care fac parte  Rusia, Armenia, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan și Uzbekistan.

Este chiar ziua în care publicația italiană La Stampa a publicat informația că liderul rus a fost operat de urgență, fiind bolnav de leucemie, iar responsabilii administrației prezidențiale ruse au pregătit două sosii și imagini filmate anterior pentru a masca absența post-operatorie a lui Putin.

Putin: "Unii nu pot fără petrolul rusesc"

Conform relatărilor din presa internațională, liderul rus a susținut, marți, că sancțiunile introduse în urma invaziei Ucrainei au fost instituite de Occident din motive politice.

El a estimat că ar fi imposibil pentru unele țări europene, care depind în mare măsură de energia din Rusia, să renunțe complet petrolul furnizat de Moscova.

"Evident, unele state UE, în al căror bilanț energetic ponderea hidrocarburilor rusești este deosebit de mare, nu vor putea renunța mult timp la petrolul nostru", a insistat Putin.

"Sunt schimbări 'tectonice' pe piața petrolului și a face afaceri la fel ca înainte, în conformitate cu vechiul model, pare puțin probabil", a mai spus el, adăugând că pentru industria energetică locală este importantă constituirea "unui lanț complet, de la producător până la cumpărătorul final".

Ministru lituanian: "Întreaga Uniune este ținută ostatic de un singur membru"

Membrii UE negociază un embargo asupra importurilor de petrol din Rusia, dar discuțiile au eșuat, deocamdată, din cauza opoziției Ungariei, țară puternic dependentă țițeiul rusesc.

Ministrul ceh de externe, Jan Lipavsky, a criticat guvernul de la Budapesta și a arătat că decizia Ungariei, de a nu sprijini sancțiunile care vizează petrolul rusesc, este inacceptabilă.

Anterior, ministrul lituanian de Externe, Gabrielius Landsbergis, a spus că "întreaga Uniune este ținută ostatică de un stat membru".

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Europa embargo
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Se scumpesc benzina și motorina, începând de astăzi
x close