Antena 3 CNN Externe Putin a răspuns în direct întrebărilor adresate de ruşi

Putin a răspuns în direct întrebărilor adresate de ruşi

Putin a răspuns în direct întrebărilor adresate de ruşi
19 Oct 2007   •   14:10

Preşedintele Vladimir Putin a răspuns joi în direct la întrebările adresate de cetăţenii Rusiei. El a profitat de ocazie pentru a critica, pe un ton ironic, Statele Unite, pentru războiul din Irak. La ultima întâlnire cu publicul înaintea încheierii mandatului, Putin a promis, fără să dea detalii, că va continua să fie de folos poporului rus.

Cetăţenii ruşi au trimis, doar prin Internet, peste un milion de întrebări, la care s-au adăugat cele adresate în direct prin telefon. Putin nu a avut timp decât pentru aproape 70 de rãspunsuri, mai ales pe teme interne sau chiar din viaţa personalã. Dar cel mai mare răsunet l-a avut opinia sa despre un eventual atac american asupra Iranului.

“Cred că astea sunt un fel de vise erotico-politice care, poate, îi satisfac pe unii, dar mă îndoiesc că pot da rezultate pozitive. Şi cel mai bun exemplu este situaţia din Irak, o micã ţară care nu se poate apăra singură şi are uriaşe zăcămite de petrol. Şi vedem prea bine ce se petrece acolo. Au învăţat să tragă cu armele, dar nu sunt în stare să aducă ordinea. Şi nici nu vor fi în stare s-o facă, deoarece nu te poţi lupta cu un întreg popor.” a spus preşedintele rus.

Programul a inclus o legătură în direct cu militarii de la un cosmodrom unde tocmai fusese testată o nouă rachetă balistică intercontinentală. Putin i-a felicitat pe soldaţi pentru succesul lansării şi a adăugat că are planuri “măreţe, dar realiste” pentru înzestrarea armatei. El a lăsat, pe de altă parte, în suspensie problema viitorului său rol în stat, după încheierea mandatului, dar a spus totuşi că va avea “influenţă” asupra puterii.

Pentru mulţi ruşi, Vladimir Putin pare să fie într-adevăr garantul bunului mers al ţării, aşa cum a arătat maratonul televizat de ieri, din care n-au lipsit manifestările de simpatie.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close