Antena 3 CNN Externe Putin a inspectat o bază de submarine nucleare

Putin a inspectat o bază de submarine nucleare

Putin a inspectat o bază de submarine nucleare
06 Sep 2007   •   08:27

Vladimir Putin a inspectat cea mai mare bază a submarinelor nucleare ruseşti din Pacific. Preşedintele rus a făcut o oprire cu acest scop în drum spre Australia, unde se va întâlni cu George Bush şi alţi lideri străini. Putin nu a fost prea mulţumit de ce a văzut şi i-a dojenit fără menajamente pe liderii locali. Putin a mai vizitat baza de submarine din Kamciatka acum trei ani, când a fost uimit de condiţiile precare de trai ale militarilor. El a ordonat atunci reconstrucţia tuturor locuinţelor şi a clădirilor sociale.

Autorităţile civile şi militare din regiune s-au apucat de treabă, dar se pare că lucrările nu au înaintat în ritmul dorit de Putin. Mai ales proiectul unei conducte de gaz a rămas serios în urmă, spre nemulţumirea vădită a preşedintelui.

?Discutăm despre asta de trei ani, dar nu s-a făcut nimic. Mai bine aţi fi dat lucrarea Gazprom-ului şi până acum era gata. Voi nu faceţi altceva decât să vă scobiţi în nas. Nu înţeleg ce tot scoateţi de acolo. Iertaţi-mi grosolănia, dar e păcat că s-au pierdut atâţia ani?, a spus preşedintele Rusiei.

Putin s-a mai îmbunat doar când a fost condus la un nou complex sportiv construit la indicaţiile sale. El şi-a încercat talentul la popice şi a servit mingea într-un meci de volei. Cu acest prilej s-a remarcat şi vicepremierul Serghei Ivanov, fost ministru al apărării şi unul dintre potenţialii urmaşi ai lui Putin la preşedinţie.

Preşedintele a părut să se simtă şi mai bine în mijlocul unor pescari localnici. Aceştia l-au tratat cu o ciorbă de peşte tradiţională şi, pentru orice eventualitate, au avut la îndemână şi o sticlă de votcă, deşi se ştie că Putin nu obişnuieşte să bea alcool.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close