Antena 3 CNN Externe Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, despre anchetarea șefului Telegram, Pavel Durov: „Să nu se transforme în persecuție politică”

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, despre anchetarea șefului Telegram, Pavel Durov: „Să nu se transforme în persecuție politică”

pavel durov paris
CEO și fondatorul Telegram, Pavel Durov, în Paris. Sursa foto: Facebook/ Pavel Durov
de Mia Lungu    |    29 Aug 2024   •   15:46

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că anchetarea miliardarului rus, fondatorul Telegram, Pavel Durov, nu ar trebui să se transforme în „persecuție politică”, potrivit CNN.

„El (n.r. Pavel Durov) are tot ce este necesar pentru a-și organiza apărarea juridică, suntem gata să-l ajutăm ca pe orice alt cetățean al Rusiei”, a declarat Peskov într-o convorbire zilnică cu jurnaliștii joi.

„Principalul lucru este ca ceea ce se întâmplă în Franța să nu se transforme în persecuție politică”, a continuat el, adăugând că Kremlinul va continua să monitorizeze evoluția cazului.

Fondatorul Telegram a fost plasat miercuri sub anchetă oficială de către autoritățile franceze, cu o cauțiune stabilită la 5,56 milioane de dolari (5 milioane de euro), pentru mai multe infracțiuni legate de activitatea infracțională pe platformă, inclusiv complicitate la tranzacții ilegale în bandă și refuzul de a comunica informații autorităților.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close