Antena 3 CNN Externe Purtătorul de cuvânt al Kremlinului susține că victimele civile sunt ”inevitabile”, pe măsură ce Rusia și-a intensificat atacurile în orașele Ucrainei

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului susține că victimele civile sunt ”inevitabile”, pe măsură ce Rusia și-a intensificat atacurile în orașele Ucrainei

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că ministerul rus de Externe vrea ca populația pașnică din Ucraina să rămână în siguranță în timpul bombardamentelor rusești asupra Ucrainei, deși în imaginile care circulă peste tot în lume se vede cum școli, spitale și alte instituții civile sunt atacate de forțele militare ale Rusiei.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului susține că victimele civile sunt ”inevitabile”, pe măsură ce Rusia și-a intensificat atacurile în orașele Ucrainei
Purtatorul de cuvânt al Kremlinului susține că victimele civile sunt ”inevitabile”
de Adelina Miron    |    14 Mar 2022   •   15:56

Peskov a transmis la Rossiya 24 TV că războiul va „duce în mod inevitabil la un număr mare de victime în rândul civililor”, potrivit CNN.

„Ministerul Apărării, deși asigură siguranța maximă a populației pașnice, nu exclude posibilitatea de a prelua controlul total asupra marilor centre civile, cu excepția zonelor folosite pentru evacuări umanitare”.

În aceeași intervenție purtătorul de cuvânt a precizat că Rusia nu a cerut Chinei asistență militară și că are „potențial independent de a-și continua operațiunea specială în Ucraina”, după ce doi oficiali americani au declarat duminică pentru CNN că Rusia a cerut Chinei sprijin militar, inclusiv drone, precum și asistență economică.

Și China a infirmat, prin purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Zhao Lijian, afirmația privind solicitarea Rusiei.

„Recent, partea SUA a încercat să promoveze dezinformare despre China cu privire la problema Ucrainei, cu intenții sinistre”, a spus Lijian.

„Poziția Chinei cu privire la problema Ucrainei este consecventă și clară și am jucat un rol constructiv în promovarea discuțiilor de pace. Este imperativ ca toate părțile să-și exercite reținerea și să reducă tensiunea, mai degrabă decât să pună combustibil pe foc. Este important să facem eforturi pentru o soluție diplomatică, mai degrabă decât să escaladăm în continuare situația.”, a explicat purtătorul de cuvânt, potrivit CNN.

 

×
Subiecte în articol: Rusia Ucraina
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Calificare istorică în optimile Euro 2024. România câștigă grupa E, după 1-1 cu Slovacia
x close