Antena 3 CNN Externe Publicarea pozei Madeleinei e o greşeală, spune poliţia portugheză

Publicarea pozei Madeleinei e o greşeală, spune poliţia portugheză

Publicarea pozei Madeleinei e o greşeală, spune poliţia portugheză
07 Noi 2007   •   12:02

Poliţia portugheză s-a declarat împotriva mediatizării cazului Madeleine, fetiţa britanică răpită în Portugalia, acum mai bine de 6 luni. Fetiţa are un semn distincttiv din naştere, respectiv ochiul său drept se remarcă prin forma irisului (foto). Poliţiştii portughezi au declarat că punerea în evidenţă a acestui semn distinctiv pune în pericol viaţa micuţei. De la începutul anchetei, aceştia nu au fost de acord cu transmiterea fotografiei Madeleinei peste tot în lume.

Soţii McCann au criticat de mai multe ori poliţia portugheză cu privire la modul în care au tratat acest caz, iar acum, un expert în drepturile şi protecţia copiilor aduce grave acuze poliţiştilor. Expertul a precizat că este vorba de greşeli citice de care poliţia portugheză s-a făcut vinovată încă de la început.

Una dintre greşeli ar fi că aşa-zisul loc al faptei, apartamentul de vacanţă de unde Maddie a fost răpită, nu a fost izolat imediat după anunţarea dispariţiei, lăsând anumite probe să se deterioreze.În acelaşi timp, poliţia portugheză atacă din nou familia McCann.

Carlos Anjos, preşedinte al Secţiei de Detectivi din cadrul poliţiei portugheze, spune că părinţii poartă o parte din vina declanşării scandalului mediatic şi a creării a tot felul de poveşti în jurul acestui caz. Soţii McCann au fost primii care au dezvăluit informaţii despre caz presei portugheze şi britanice.

Anjos a precizat că ?muntele de informaţii? pe care le-au divulgat presei Kate şi Gerry şi purtătorul lor de cuvânt are ca efect o ?furtună mediatică? care nu mai poate fi controlată.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close