Antena 3 CNN Externe Proteste violente în Honduras. Susţinătorii preşedintelui demis au boicotat scrutinul electoral

Proteste violente în Honduras. Susţinătorii preşedintelui demis au boicotat scrutinul electoral

Proteste violente în Honduras. Susţinătorii preşedintelui demis au boicotat scrutinul electoral
30 Noi 2009   •   13:39

Proteste violente la alegerile din Honduras, care ar trebui să pună capăt crizei politice declanşate acum cinci luni, printr-o lovitură de stat. Partizanii preşedintelui demis, care nu putea să candideze din nou, au manifestat pentru boicotarea scrutinului.

Forţele speciale i-au dispersat cu gaze lacrimogene şi tunuri de apă. Mai multe persoane au fost rănite şi aproape 30 - arestate. Printre răniţi se numără un operator al agenţiei Reuters, lovit în cap de o piatră. Tribunalul electoral a anunţat că participarea la vot a fost, totuşi, "masivă".

Duminică, în Honduras, au avut loc alegeri anticipate, de la care se aştepta ieşirea din criza politică declanşată în luna iunie, printr-o lovitură de stat militară. Preşedintele republicii, cu orientare de stânga, a fost, atunci, demis şi exilat de militari, dar comunitatea internaţională nu a recunoscut noul regim.

Armata a luat măsuri deosebite pentru paza secţiilor de votare, după ce patru dintre ele au fost avariate de explozia unor bombe. Preşedintele exilat, Manuel Zelaya, susţine că alegerile sunt ilegale şi şi-a sfătuit susţinătorii să nu participe la scrutin.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Honduras proteste violente alegeri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close