Antena 3 CNN Externe Mii de israelieni s-au adunat la Tel Aviv pentru a cere încetarea focului şi a marca ziua ostaticei Naama Levy

Mii de israelieni s-au adunat la Tel Aviv pentru a cere încetarea focului şi a marca ziua ostaticei Naama Levy

protest israel gaza
Protestatarii au cerut eliberarea tuturor ostaticilor luați de Hamas | FOTO: EPA/ABIR SULTAN
de Alexandra Dima    |    23 Iun 2024   •   14:14

Mii de israelieni s-au adunat sâmbătă la Tel Aviv pentru a marca cea de-a 20-a aniversare a lui Naama Levy, care este ținută ostatică în Gaza din 7 octombrie, și pentru a cere o încetare imediată a focului în războiul cu gruparea militantă palestiniană Hamas.

Protestatarii reuniţi la Tel Aviv au cântat în ritmul tobelor, au eliberat baloane și au împărțit brioșe decorate cu lumânări, transmite Agerpres. Ei eu cerut în același timp eliberarea tuturor ostaticilor luați de Hamas în urma raidului său mortal asupra Israelului de acum opt luni.

Imaginile obținute de Reuters au arătat zeci de palestinieni grăbindu-se să caute victime printre casele distruse. Imaginile au arătat case distruse, pereți aruncați în aer și resturi și praf care umpleau strada din tabăra de refugiați Shati.

„Ea trebuie să fie aici cu familia ei, cu prietenii ei", a declarat Yoni Levy, 52 de ani, tatăl lui Naama, purtând un tricou cu imaginea fiicei sale.

Joi, fratele mai mare al Naamei, Amit, a împărtășit cu Reuters amintiri despre sora sa, arătând spre chipul ei zâmbitor într-o fotografie dintr-o revistă cu titlul: „Aduceți-o acasă”.

„Abia aștept să văd acest zâmbet când se va întoarce în curând”, a spus el.

Un videoclip cu Naama postat de militanții Hamas la 7 octombrie - care o arată cu mâinile legate la spate, îmbrăcată într-o pijama zdrențuită și vizibil rănită - a devenit viral pe rețelele sociale.

×
Subiecte în articol: Tel Aviv Gaza Israel Naama Levy
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close