Antena 3 CNN Externe Proteste în Israel. Manifestanții cer guvernului să încheie un acord de încetare a focului cu Hamas pentru eliberarea ostaticilor

Proteste în Israel. Manifestanții cer guvernului să încheie un acord de încetare a focului cu Hamas pentru eliberarea ostaticilor

BeFunky-collage - 2024-07-07T125530.106
Israelienii cer un acord de încetare a focului cu Hamas pentru eliberarea ostaticilor / sursă foto: Profimedia Images
de Roxana Mihăiescu    |    07 Iul 2024   •   13:09

Israelul a cerut sâmbătă guvernului să încheie un acord de încetare a focului cu gruparea islamistă palestiniană Hamas pentru a facilita eliberarea ostaticilor ţinuţi în continuare în Gaza, transmite dpa, citat de Agerpres.

Participanţii de la Tel Aviv au strigat în mod repetat: „Acord acum!”, conform unui reporter dpa la faţa locului.

Au existat ciocniri între protestatari şi poliţie, unele persoane fiind arestate, potrivit relatărilor presei locale.

Organizatorii mitingului au declarat că protestul urmăreşte să pună presiune pe guvern pentru a încheia negocieri cu Hamas şi pentru a aduce înapoi oamenii ţinuţi ostatici în Gaza. 

Netanyahu va trimite o delegație care să negocieze cu Hamas eliberarea ostaticilor

Joi, prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu l-a informat pe preşedintele american, într-o convorbire telefonică, că intenționează să trimită o delegaţie pentru a negocia cu Hamas eliberarea ostaticilor. Această decizie a venit în urma anunțului făcut de Hamas cu privire la noi propuneri pentru a pune capăt conflictului, potrivit unui comunicat al biroului premierului notează Reuters și AFP.

„Prim-ministrul i-a comunicat preşedintelui Biden decizia sa de a trimite o delegaţie pentru continuarea negocierilor în vederea eliberării ostaticilor”, se spune în comunicat, care nu precizează unde urmează să aibă loc negocierile.

„El a reamintit că Israelul este, înainte de orice altceva, determinat să pună capăt războiului doar dacă toate obiectivele sale vor fi atinse”, adaugă comunicatul, potrivit Agerpres.

 

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close