Antena 3 CNN Externe Proteste în Venezuela. Chavez remaniază guvernul şi ameninţă populaţia cu schimbări rapide ale politicii

Proteste în Venezuela. Chavez remaniază guvernul şi ameninţă populaţia cu schimbări rapide ale politicii

Proteste în Venezuela. Chavez remaniază guvernul şi ameninţă populaţia cu schimbări rapide ale politicii
28 Ian 2010   •   12:24

Preşedintele Venezuelei Hugo Chavez a avertizat că ar putea accelera construcţia sa a unui stat socialist, pe fondul remanierii cabinetului său şi a demonstraţiilor de stradă declanşate de închiderea unui post tv.

Liderul de stânga deja se conftuntă cu un început de an dificil din cauza plângerilor crescânde pentru întreruperea curentului şi devalorizare monedei, ceea ce ar putea afecta şansele susţinătorilor săi la alegerile parlamentare din septembrie.
Ca dovadă că se pregăteşte pentru un an conflictual, Chavez a răspuns la aceste provocări prin desemnarea unui vicepreşedinte cunoscut pentru opiniile sale radicale şi pentru faptul că a scos postul Tv RCTV de pe reţelele de cablu din ţară.
Iniţiativa contra RCTV a declanşat protestele opoziţiei în această săptămână, în urma cărora doi studenţi au fost ucişi.
"Dacă vreţi să mergeţi spre drumul de destabilizare, vă avertizez că va aduce rezultat contrar a ce căutaţi - am putea decide să accelerăm schimbările," a declarat Chavez, care s-a intitulat recent a fi marxist, în cadrul unor comentarii televizate.
Chavez a naţionalizat mare parte din economie în ultimii ani, inclusiv sectorul electric şi telecomunicaţiile- care acum au mari probleme.

Chavez l-a numit, marţi, pe ministrul Agriculturii, Elias Jaua, în funcţia de vicepreşedinte după ce Ramon Carrizalez, prieten vechi al lui Chavez şi care era ministru al Apărării şi-a dat demisia.
Jaua este unul dintre cei mai radicali protejaţi ai lui Chavez. El a fost principalul lider al campanei de reformă prin care au fost expropriate un mare număr de ferme şi împărţit pământul printre fermierii săraci.
În această lună, Chavez a unit ministerul finanţelor cu cel al planificării, a înlocuit miniştrii de la mediu şi apărare, dar şi pe cel al electricităţii.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close