Antena 3 CNN Externe Proteste în stradă în Germania

Proteste în stradă în Germania

protest-464616_1920.jpg
foto: Pixabay
09 Ian 2016   •   17:29

Câteva sute de susținători ai mișcării de extremă dreapta Pegida au inițiat sâmbătă o manifestație de protest împotriva imigranților în orașul german Koln, dar în stradă au ieșit și peste o mie de contramanifestanți, informează agențiile DPA și AFP, citate de agerpres.

În zona gării din Koln s-au adunat circa 450 de simpatizanți ai mișcării islamofobe Pegida. Manifestația acestora este însă contracarată de aproximativ 1.300 de persoane.

Potrivit DPA, un purtător de cuvânt al poliției federale a precizat că atmosfera este foarte tensionată, în timp ce un reprezentant al departamentului de poliție din Koln a spus că manifestațiile au loc într-o atmosferă agresivă.

Protestatarii din partea Pegida au arborat pancarte cu mesajul "Rapefugees not welcome" (refugiații violatori nu sunt bineveniți), conform AFP.

"Germania a supraviețuit războiului, ciumei și holerei, dar va supraviețui ea (Angelei) Merkel?" — este o altă lozincă scrisă pe pancartele protestatarilor, cu referire la politica de primire a refugiaților a cancelarului german.

×
Subiecte în articol: proteste
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close