Antena 3 CNN Externe Proteste antiamericane în Peru, cu ocazia summitului ţărilor din zona Asia-Pacific

Proteste antiamericane în Peru, cu ocazia summitului ţărilor din zona Asia-Pacific

Proteste antiamericane în Peru, cu ocazia summitului ţărilor din zona Asia-Pacific
23 Noi 2008   •   15:16

Sute de studenţi au manifestat împotriva prezenţei preşedintelui american George Bush la summitul ţărilor din Asia-Pacific. Aproximativ 300 de studenţi au manifestat în faţa reşedinţei ambasadorului Statelor Unite din capitala peruană Lima. Tinerii l-au înjurat pe liderul american şi i-au cerut să părăsească ţara.
În timpul manifestaţiei, zece tineri îmbrăcaţi în portocaliu, ca deţinuţii de la Guantanamo, au defilat pentru a reaminti, spun ei, situaţia inumană în care se află arabii din această închisoare.
Întâlnirea celor peste 20 de lideri prezenţi în Peru nu a fost perturbată de protestele tinerilor. Reuniunea a avut loc într-un fost fort al armatei, iar de liniştea demnitarilor au avut grijă mii de poliţişti. La întâlnirea cu omologul său rus, preşedintele american George Bush şi-a exprimat regretul că aceasta a fost sa călătorie în străinătate în calitate de şef al statului. ?E un moment interesant pentru că am avut multe întâlniri cu Dmitri Medvedev şi Vladimir Putin şi aceasta va fi ultima mea întâlnire cu liderii ruşi în calitate de preşedinte. Am avut puncte comune, am avut neînţelegeri dar eu am încercat să construiesc o relaţie cordială.?
Şefii de stat şi de guvern ai APEC au decis că măsurile protecţioniste nu contribuie decât la exacerbarea situaţiei economice actuale. În declaraţia oficială, ei şi-au exprimat convingerea că principiile de piaţă liberă, liberului schimb şi regimului de investiţii vor continua să favorizeze creşterea economică mondială, locurile de muncă şi reducerea sărăciei.
Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close