Antena 3 CNN Externe Protestatarii din Myanmar susţinuţi de manifestaţii în întreaga lume

Protestatarii din Myanmar susţinuţi de manifestaţii în întreaga lume

Protestatarii din Myanmar susţinuţi de manifestaţii în întreaga lume
06 Oct 2007   •   17:16

Mii de persoane s-au reunit să manifesteze, sâmbătă, în Noua Zeelandă, Australia, şi în mai multe ţări din Asia şi Europa, în replică la un apel al organizaţiei Amnesty International, pentru menţinerea presiunilor asupra juntei militare din Myanmar. Câteva mii de persoane au manifestat în centrul Londrei, răspunzând astfel apelului lansat de Amnesty International şi alte câteva organizaţii pentru drepturile omului. Mulţimea era precedată de un grup de călugări care rosteau rugăciuni budhiste.

Alte manifestaţii au avut loc la Dunedin şi Christchurch, potrivit lui Gary Reese, reprezentant al Amnesty International în Noua Zeelandă. În Australia, sute de persoane au răspuns apelului. Circa o mie de locuitori au ieşit pe străzile din Melbourne, arborând pancarte pe care scria ?Stop băilor de sânge?. În Asia, câteva zeci de persoane s-au reunit în faţa ambasadei Myanmarului la Bagkok, cu fotografii ale liderului opoziţiei birmane, câştigătoarea Premiului Nobel pentru Pace în 1991, Aung San Suu Kyi. La New Delhi şi Kuala Lumpur, demonstranţii au manifestat în linişte, cu lumânări în mână.

La Seul este prevăzut un miting duminică, în faţa ambasadei Myanmarului. În Europa, 400 de persoane au manifestat la Bruxelles, circa 200 la Viena, aproximativ 150 la Stockholm şi circa 100 la Geneva. Pe site-ul Amnesty International, organizaţie cu sediul la Londra, secretarul-general al AI, Irene Khan, a descris aceste acţiuni ca fiind ?necesare, pentru a face vizibilă presiunea asupra autorităţilor birmane, pentru ca acestea să pună capăt violenţelor, să garanteze siguraţa deţinuţilor şi să-i elibereze pe deţinuţii politici?.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close