Antena 3 CNN Externe Protest în Marea Britanie, faţă de o firmă care importă flori din Israel

Protest în Marea Britanie, faţă de o firmă care importă flori din Israel

Protest în Marea Britanie, faţă de o firmă care importă flori din Israel
08 Feb 2009   •   23:42

Câţiva britanici au protestat faţă de o firmă israeliană importatoare de flori. Manifestanţii au încercat să blocheze activitatea firmei pentru că, în opinia lor, florile aduse din Israel sunt pătate de sânge. Printre protestatari s-au aflat şi câţiva evrei care nu sunt de acord cu politica Israelului faţă de Gaza.
Aproape 50 de protestatari au încercat să blocheze porţile unei firme care comercializează flori din Israel. Forţele de ordine nu au permis însă acest lucru, aşa că manifestanţii s-au mulţumit să cânte şi să bată tobele.
"Agrexco este o companie israeliană cu capital pe jumătate de stat. Ei vând produse crescute pe pământul care a fost furat de la Palestina, pământ pătat cu sângele palestinienilor", a declarat un protestatar.
?De la ei urmează să cumpere lumea flori de Valentine's day, peste doar câteva zile. Toţi banii pe care o să îi cheltuiască oamenii pe flori pentru cei dragi o să ucidă oameni şi copii în Palestina?, spune unul dintre manifestanţi.
Printre aceşti, s-au aflat şi câţiva evrei care se opun politicii Israelului în Palestina.
?Eu protestez şi în calitate de cetăţean evreu, deoarece Israelul pretinde că vorbeşte în numele meu. Grupul nostru se numeşte "Evrei care Boicotează Mărfurile Israeliene" şi cred că e important să fie boicotaţi de evrei?, a declarat un alt manifestant.
După câteva tentative de a închide căile de acces către depozitele de flori, manifestanţii s-au retras. Ei sunt însă hotărâţi să le facă zile grele celor care aduc flori din Israel, în timpul rămas până la Valentine's Day. Deocamdată, firma israeliană se abţine de la orice comentarii.
Antena 3

×
Subiecte în articol: protest
Cele mai noi știri
Parteneri
x close