Antena 3 CNN Externe Proprietarii din turism din Franţa susţin cauza muncitorilor imigranţi

Proprietarii din turism din Franţa susţin cauza muncitorilor imigranţi

Proprietarii din turism din Franţa susţin cauza muncitorilor imigranţi
21 Apr 2008   •   23:49

Proprietarii francezi din turism au avertizat Guvernul că industria turismului din Franţa se va confrunta cu un dezastru dacă acesta nu acceptă să acorde permise de muncă sutelor de imigranţi ilegali care lucrează în domeniu.

Aproximativ 500 de imigranţi, angajaţi în mai multe domenii au lansat în cursul săptămânii trecute o grevă pentru a cere Guvernului să relaxeze măsurile care îi împiedică să obţină dreptul de rezidenţă în Franţa.

Sindicatele au susţinut această grevă, arătând că este nevoie de muncitori imigranţi pentru a suplini deficitul de forţă de muncă din peste 150 de sectoare. Turismul este unul dintre acestea, depinzând în mod special de muncitorii imigranţi, dispuşi să accepte locuri de muncă prost plătite.

"Dacă situaţia acestor oameni nu este regularizată, va trebui să îi concediem şi va conduce la un haos în restaurantele din Paris", a afirmat Andre Daguin, directorul asociaţiei franceze din industria hotelieră. "Trebuie să legalizăm situaţia persoanelor care lucrează pentru noi, care îşi plătesc taxele şi contribuţiile sociale (...), care îşi fac treaba bine, care nu au atacat niciodată pe nimeni şi care au o viaţã normală", a adăugat el.

Partidul socialist de opoziţie şi mai multe organizaţii pentru drepturile omului au cerut de asemenea luni ca Guvernul să fie mai flexibil în această privinţă, în timp ce preşedintele Nicolas Sarkozy a promis că se va ocupa de imigraţia ilegală şi va stabili măsuri de expulzare pentru orice persoană care stă în ţară fără autorizaţie.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close