Antena 3 CNN Externe Propagandistul lui Putin amenință din nou România: „Rusia are dreptul să distrugă nu doar Ucraina, ci și Polonia sau România”

Propagandistul lui Putin amenință din nou România: „Rusia are dreptul să distrugă nu doar Ucraina, ci și Polonia sau România”

profimedia-0849013551
Cunoscutul propagandist și moderator rus Vladimir Soloviov . Foto: Profimedia Images
de R.K.    |    04 Oct 2024   •   12:28

Propaganda rusă amenință din nou România. Cunoscutul propagandist și moderator rus Vladimir Soloviov a declarat în emisiunea sa ”Solovyov Live” că - dacă Israelul poate ataca Libanul, Fâșia Gaza, Siria sau Iranul - Rusia poate ataca, în mod similar, România, statele baltice sau Polonia. O comparație mai mult decât forțată, scrie Defence Romania.

Soloviov a declarat mai întâi că Israelul este sprijinit de aliați, inclusiv de Statele Unite ale Americii, fără de care nu ar putea conduce astfel de operațiuni.

„Israelul însuși nu are o industrie a armamentului de un asemenea nivel încât să poată desfășura operațiuni împotriva Libanului, Fâșiei Gaza, Siriei și Iranului”, a declarat propagandistul în emisiunea ”Solovyov-Live”, tradusă din rusă în engleză de către Russian Media Monitor, un proiect al jurnalistei americano-ucrainene Julia Davis.

Propagandistul rus a vorbit apoi despre modul în care unii politicieni israelieni (pe care nu i-a numit) îi susțin pe „naziștii ucraineni” și că medicii israelieni „îi tratează pe naziștii ucraineni”.

Retorica despre naziști este folosită în mod repetat de propaganda rusă, deși sprijinul extremei drepte în Ucraina este minim. De exemplu, la alegerile din 2019, toate partidele de extremă dreapta ucrainene au avut sprijin de sub 3 %,  fără să reușească să obțină locuri în Parlament (partidul ”Svoboda” /”Libertatea” a luat aprox 2,15%, în timp ce ”Sectorul de Dreapta”/”Pravîi Sektor” a obținut aprox. 0,4% din voturi).

Soloviov s-a referit și la acțiunile Israelului din Siria, unde armata israeliană a lovit recent un depozit de arme între orașele Tartus și Latakia, situat în apropierea unei baze militare ruse. Potrivit propagandistului rus, în Siria va avea loc o „inevitabilă confruntare între forțele armate israeliene și cele ruse”.

Soloviov e renumit pentru declarațiile sale extremiste care se aud în emisiunea sa. În mod repetat, propagandistul a amenințat cu atacuri - inclusiv cu arme nucleare - care să fie îndreptate împotriva Alianței Nord-Atlantice, ca răspuns la sprijinul acordat Ucrainei de către statele europene.

Soloviov ajunge la un nou nivel de manipulare și pregătește mințile rușilor pentru marele război împotriva NATO.

Conflictul în care este implicat Israelul „a arătat lumii că Rusia are dreptul să distrugă nu numai teritoriul Ucrainei, ci și țările baltice, Polonia și România, precum și țările care antrenează trupe pentru a ucide poporul rus”.

În logica sa, însă, nu ține cont de faptul că Israelul atacă, de exemplu, pozițiile mișcării teroriste șiite libaneze Hezbollah sau ale mișcării teroriste palestiniene Hamas, care bombardează în mod regulat Israelul și urmăresc dispariția acestuia. Comparația este mai mult decât forțată, întrucât Ucraina și cu atât mai puțin țările baltice, România sau Polonia nu au inițiat atacuri asupra Rusiei.

De asemenea, nici Cehia nu s-ar simți în siguranță, întrucât antrenează și soldați ucraineni, potrivit lui Soloviov. „Vă reamintesc că acest antrenament se desfășoară în Franța, Anglia sau Germania. Loviturile ar trebui îndreptate împotriva bazelor lor, dar nu neapărat cu arme nucleare”, a spus el.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close