Antena 3 CNN Externe Propagandiștii Kremlinului au luat-o la ochi pe Kamala Harris. Val de insulte la TV și pe rețelele sociale

Propagandiștii Kremlinului au luat-o la ochi pe Kamala Harris. Val de insulte la TV și pe rețelele sociale

Soloviov Harris Sidorov
De la stânga la dreapta: realizatorul rus de televiziune Vladimir Soloviov, vicepreședintele SUA, Kamala Harris, și decanul Facultății de Politică Globală de la Universitatea din Moscova, Andrei Sidorov. Surse foto: hepta / Abaca Press / Sputnik
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Iul 2024   •   12:46

Aparatul de propagandă al regimului Putin s-a activat imediat ce a devenit clar că vicepreședintele Kamala Harris este cel mai probabil succesor al lui Joe Biden în cursa pentru Casa Albă, relatează Politico.

Oficial, Kremlinul a mimat calmul.

Purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov a spus că, în cele patru luni rămase până la alegerile din SUA "se pot schimba multe" și că președintele rus are lucruri mai importante de făcut decât să dea atenție "disputelor dintre dușmanii politici de peste Ocean".

"Prioritatea noastră este să atingem obiectivele operațiunii militare speciale", susținut acest oficial, folosind expresia consacrată de Kremlinului pentru războiul din Ucraina.

În mod specific, Peskov a acuzat-o pe Kamala Harris de retorică neprietenoasă la adresa Rusiei. Aceasta a numit în trecut războiul Rusiei în Ucraina drept "barbar și inuman" iar pe Vladimir Putin l-a calificat drept un "imperialist autoritar".

Propaganda rusă, între "maimuța cu grenadă" și "statul paralel care vrea să pună o babă președinte"

Însă, în timp ce președinția rusă reacționează rezervat, armata sa de propagandiști scoate la înaintare arsenalul de insulte rasiale și sexiste.

"Kamala cu butonul nuclear este mai rea decât o maimuță cu o grenadă", a spus, duminică, Andrei Sidorov, decanul facultății de Politică Globală de la Universitatea de Stat din Moscova, în cadrul unei emisiuni la televiziunea de stat. 

Gazda emisiunii, cunoscutul propagandist Vladimir Soloviov, a plusat prezentând comentariile lui Donald Trump despre Harris. Trump a declarat-o pe vicepreședinta SUA "nebună" pe baza felului în care aceasta râde. 

Soloviov a prezentat, și el, un colaj de secvențe cu râsul vicepreședintei Statelor Unite.

Un alt propagandist rus, Serghei Mardan, a scris că "statul paralel (din SUA) chiar plănuiește să aleagă o babă președinte".

"Cred că Zelenski este foarte speriat", a adăugat el.

Teoria unei conspirații implicând "statul paralel" sau "statul profund" din SUA este susținută și de Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe.

Aceasta a cerut, duminică, o anchetă privind "înțelegerea ocultă dintre presa americană și anumite cercuri politice din SUA, menită să ascundă adevărul despre starea mentală (a lui Joe Biden) și să manipuleze opinia publică în beneficiul Partidului Democrat".

Zaharova susține că "toată lumea știe" că nu Biden ar fi scris, de fapt, declarația anunțului de retragere din cursa prezidențială.

"Singurul lucru care a rămas să fie lămurit este dacă Biden a citit-o sau nu", a completat ea.

Noul narativ al propagandei ruse: "statul paralel" din SUA vrea să o pună președinte pe Kamala Harris falsificând alegerile

În susținerea abordării conspiraționiste, Serghei Markov, un analist cu legături la Kremlin, a scris pe Telegram că "întreg statul paralel o susține pe Harris, la fel și aliații din Europa".

"Acest lucru ar putea deveni important în cazul în care votul este falsificat, așa cum a fost în 2020", a continuat el, reiterând una dintre temele false favorite ale campaniei lui Donald Trump.

Obișnuit al declarațiilor belicoase cu trimitere la armamentul nuclear, vicepreședintele Consiliului de Securitate din Rusia, Dmitri Medvedev, a preferat, de astă dată, să se bucure public de retragerea lui Joe Biden din competiția pentru Casa Albă.

"Biden a ieșit din joc. Îi dorim multă sănătate. Obiectivele operațiunii militare speciale vor fi atinse", a scris el pe Telegram.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close