Antena 3 CNN Externe Proiect de lege în Olanda: Mamele care şi-au abandonat copiii, obligate să nu mai procreeze doi ani

Proiect de lege în Olanda: Mamele care şi-au abandonat copiii, obligate să nu mai procreeze doi ani

Proiect de lege în Olanda: Mamele care şi-au abandonat copiii, obligate să nu mai procreeze doi ani
09 Noi 2008   •   18:03

Un politician socialist din Olanda intenţionează să înainteze în Parlament o propunere legislativă conform căreia mamele care şi-au abandonat copiii să fie forţate să folosească metode contraceptive timp de doi ani, relatează The Sunday Times.
Marjo Van Dijken (foto), din Partidul Muncitoresc Social Democrat olandez, susţine că a iniţiat această măsură pentru că asistenţii sociali întâlnesc foarte des aceleaşi probleme în rândul familiilor aflate în dificultate.
Dijken încearcă, în acest fel, să împiedice noi sarcini în familiile unde copiii sunt daţi în grija asistenţilor sociali, până când situaţia se îmbunătăţeşte suficient pentru ca ei să se întoarcă acasă. Doi ani ar fi un termen bun, susţine aceasta.
Dacă, după aceşti doi ani în care contracepţia este obligatorie, familia nu prezintă condiţii sigure pentru creşterea copilului, ordinul de contracepţie ar putea fi extins până când hotărăşte instanţa. "Dacă există o metodă mai bună, atunci voi renunţa la propunerea mea", a declarat Dijken.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Olanda proiect de lege
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close