"Produse de tip lasagna au fost livrate la diferiţi clienţi - şcoli, spitale şi restaurante", a anunţat Christina Gezelius, purtătoarea de cuvânt a companiei de catering Martin & Servera.
"Am oprit vânzările vinerea trecută, ca măsură de precauţie. Am identificat 80 de clienţi care ar fi putut consuma lasagna de cal", a precizat reprezentantul Martin & Servera.
O reuniune a responsabililor şi experţilor europeni, în cazul cărnii de cal care ar fi fost exportată din România şi a fost depistată în lasagna, în Marea Britanie, va avea loc săptămâna aceasta la Bruxelles, a anunţat ministrul francez al Agriculturii, Stéphane Le Foll.
Carnea, care ar proveni din România, ar fi trecut pe la un comerciant olandez, apoi cipriot, după care a ajuns la procesatorul francez Spanghero şi a fost redirecţionată către preparatorul Comigel, funizor pentru Findus şi alţi distribuitori.
Scandalul din Marea Britanie s-a amplificat la începutul săptămânii trecute, când compania britanică de congelare Findus a recunoscut că, de aproximativ şase luni, există probleme cu pachete de carne care ar fi trebuit să fi fost de vită şi care erau livrate de producătorul francez Comigel. Producătorul francez Comigel a precizat că unele dintre pachetele destinate lasagna livrate companiei Findus conţineau carne de cal în proporţie de 99 - 100 %. Comigel alimentează numeroase lanţuri de supermarketuri din Marea Britanie.