Antena 3 CNN Externe Procurorul general al Republicii Moldova a fost reţinut pentru spălare de bani

Procurorul general al Republicii Moldova a fost reţinut pentru spălare de bani

Procurorul general al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut marți pentru 72 de ore, fiind ridicat chiar din clădirea Procuraturii Generale. El va fi cercetat într-un dosar de corupție și abuz în serviciu.

Alexandr Stoianoglo arestare
Sursa foto: Twitter-latiniano
de Alexandra Ionescu    |    06 Oct 2021   •   09:27

Procuratura Anticorupție a început urmărirea penală împotriva sa, iar Alexandr Stoianoglo a fost reținut pentru 72 de ore.

Alexandr Stoianoglo este cercetat pentru modul în care a gestionat dosarul „Laundromat”, pentru decizia de a renunța la învinuirile aduse controversatului om de afaceri Veaceslav Platon și altele.

De asemenea, în sesizarea sa, deputatul Lilian Carp îl acuză pe Alexandr Stoianoglo că în 2011, când era deputat și președinte al Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, ar fi semnat un raport referitor la proiectul privind modificarea Legii cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, prin care s-ar fi permis unor companii străine să facă spălare de bani în Republica Moldova.

Se întâmplă la scurt timp după ce ministrul Justiţiei, Sergiu Litvinenco, a anunţat că a fost informat despre faptul că procurorul desemnat de Consiliul Superior al Procurorilor pentru analizarea sesizării lui Lilian Carp a decis pornirea urmăririi penale împotriva procurorului general.

Stoianoglo a declarat jurnaliștilor că este vorba „de o răzbunare din partea președintelui țării”, Maia Sandu.

×
Subiecte în articol: Alexandr Stoianoglo spalare de bani
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close