Antena 3 CNN Externe Procurorii din Manhattan sunt dispuși să amâne data pronunțării sentinței lui Trump în cazul condamnării pentru fraudă financiară

Procurorii din Manhattan sunt dispuși să amâne data pronunțării sentinței lui Trump în cazul condamnării pentru fraudă financiară

donald trump dezbatere cnn getty
Procurorii consideră argumentele aduse de Trump ca fiind „nefondate” | Sursă foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    02 Iul 2024   •   18:30

Biroul Procurorului Districtual din Manhattan afirmă că este dispus să amâne pronunțarea sentinței lui Donald Trump pentru a examina cererea acestuia de anulare a condamnării sale penale pentru fraudă financiară, în urma deciziei de luni a Curții Supreme privind imunitatea prezidențială.

În prezent, Trump este programat să fie condamnat pe 11 iulie, notează CNN.

„Deși considerăm că argumentele inculpatului sunt nefondate, nu ne opunem solicitării sale de a fi autorizat să depună dosarul și nici solicitării sale presupuse de a amâna pronunțarea sentinței până la soluționarea moțiunii sale. Solicităm respectuos un termen de 24 iulie 2024 - la două săptămâni după termenul solicitat de inculpat - pentru a depune și transmite un răspuns", a declarat marți procurorul într-o scrisoare.

Trump a devenit primul fost președinte al SUA condamnat pentru o infracțiune în luna mai, când juriul din Manhattan l-a găsit vinovat de toate cele 34 de capete de acuzare de falsificare a înregistrărilor comerciale în procesul său penal pentru fraudă financiară.

Echipa de avocați a lui Trump a depus luni o scrisoare prin care încearcă să conteste condamnarea fostului președinte, după ce Curtea Supremă a decis că președinții au imunitate absolută de urmărire penală pentru acte oficiale de bază.

Avocații fostului președinte au susținut că hotărârea a confirmat poziția lor conform căreia procurorului districtual din Manhattan, Alvin Bragg, nu ar fi trebuit să i se permită să ofere dovezi în cadrul procesului cu privire la „actele oficiale" ale lui Trump și, prin urmare, verdictul de vinovăție al juriului ar trebui să fie anulat.

Will Scharf, un avocat care îl reprezintă pe Trump în cazul imunității, a declarat luni seară pentru CNN că decizia Înaltei Curți are un impact „absolut" asupra cazului "hush money".

"Curtea Supremă a fost foarte clară: pentru actele care se încadrează în perimetrul exterior al responsabilităților oficiale ale președintelui, acte care sunt prezumtiv imune la urmărire penală, dovezile acestor acte nu pot fi folosite pentru a judeca acte în esență private", a declarat el în cadrul emisiunii "The Source".

×
Subiecte în articol: Donald Trump imunitate
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Medicul care a amenințat un șofer cu pistolul spune că s-a simțit „în pericol”
x close