Antena 3 CNN Externe Prințul Harry, măsuri legale împotriva Guvernului Angliei, pentru că i s-a eliminat securitatea

Prințul Harry, măsuri legale împotriva Guvernului Angliei, pentru că i s-a eliminat securitatea

Avocații prințului Harry, care a renunțat la funcțiile regale în urmă cu doi ani, au trimis o scrisoare de ”protocol de acțiune prealabilă” către Ministerul de Interne, indicând că vor solicita o revizuire judiciară, dacă ducii de Sussex nu beneficiază de securitate continuă în timp ce sunt în Marea Britanie.

Printul Harry Meghan Markle
Prințul Harry, măsuri legale împotriva Guvernului Angliei, pentru că i s-a eliminat securitatea Sursa foto: Getty Images/ Pool
de Cerasela Stafie    |    16 Ian 2022   •   11:35

Argumentul prințului Harry este că echipa sa privată de protecție din SUA nu are acces la informațiile secrete din Marea Britanie, care sunt necesare pentru a-și păstra soția și copiii în siguranță.

Se presupune că regina a fost informată cu privire la acțiunea nepotului ei.Totodată, se crede că este prima dată când un membru al Familiei Regale a intentat un dosar împotriva Guvernului Majestății Sale.

”Argumentul prințului Harry, pe scurt, este: ”Ai greșit legea”. El simte că decizia de a-i elimina securitatea a fost greșită. Protocolul de acțiune prealabilă a fost trimis de avocații lui Harry Ministerului de Interne în urmă cu câteva luni. Acesta este în esență un precursor al unui control judiciar,” a declarat o sursă a publicației Daily Mail.

Avocații ducelui de Sussex au emis o declarație extraordinară, după apariția acestor informații în presă, în care apără decizia sa de a da în judecată guvernul britanic. De asemenea, reprezentanții legali au subliniat că Harry va plătii pentru aceste servicii, nu se va baza pe contribuabili pentru a finanța securitatea familiei sale.

Ducele și Ducesa de Sussex au fost contactați anterior de oficialii guvernamentali pentru explicații, dar nu le-au răspuns, preferând să meargă direct către presă.

Acțiunea în justiție a fost declanșată după cea mai recentă călătorie a lui Harry în Marea Britanie, în iulie, când protecția poliției i-a fost eliminată.

”Când Harry s-a întors în aprilie anul trecut pentru înmormântarea Prințului Philip, i s-a dat securitate. Dar când s-a întors vara, nu a mai avut gărzi de corp,” a spus o sursă a publicației citate mai sus.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close