Antena 3 CNN Externe Prinţul Harry ar putea fi interogat de poliţia militară britanică, după ce a folosit expresii rasiste

Prinţul Harry ar putea fi interogat de poliţia militară britanică, după ce a folosit expresii rasiste

Prinţul Harry ar putea fi interogat de poliţia militară britanică, după ce a folosit expresii rasiste
17 Ian 2009   •   16:06

Prinţul Harry ar putea fi interogat de poliţia militară britanică. Fiul mai mic al prinţului Charles a fost auzit folosind expresii ce pot fi socotite rasiste, pe o înregistrare video din timpul serviciului său militar. Harry îl numeşte pe un camarad de origine pakistaneză ?paki?, termen considerat jignitor, iar despre altul spune că ?seamănă cu un cap cu basma?, expresie rasistă ce-i desemnează pe arabi.
Prinţul mai foloseşte şi alte cuvinte jignitoare pe înregistrarea video. Familia regală a prezentat scuze oficiale, subliniind că Harry nu a avut intenţia să insulte pe nimeni.
Chiar şi Ahmed Raza Khan, colegul pakistanez vizat de una din afirmaţiile lui Harry, îi ia apărarea prinţului şi susţine că acesta nu este rasist. ?Prinţul mi s-a adresat folosind un termen extrem de jignitor, dar ştiu că nu a vrut să pară aşa. Eram prieteni apropiaţi când ne antrenam împreună şi ştiu că nu este rasist?, a declarat el.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: printul Harry
Cele mai noi știri
Parteneri
x close