Antena 3 CNN Externe Primul raportor român al Parlamentului European

Primul raportor român al Parlamentului European

Primul raportor român al Parlamentului European
15 Feb 2007   •   12:19

Cristian Dumitrescu (PSD/PSE) a fost desemnat de Comisia pentru afaceri juridice a Parlamentului European, al cărei vicepreşedinte este, raportor privind regimul raporturilor contractuale în interiorul Uniunii Europene, el fiind primul europarlamentar român căruia i s-a încredinţat o astfel de responsabilitate în legislativul comunitar. Eurodeputatul social-democrat preia acest dosar de la austriaca Maria Berger, care s-a retras din Parlamentul European pentru a ocupa postul de ministru de interne al Austriei rămas vacant după decesul Liesei Prokop, la sfârşitul anului trecut.

În 1980, pentru a se reglementa cadrul legislativ pentru contractele între consumatori, producători şi comercianţi sau între angajatori şi prestatori, a fost elaborată convenţia ROMA I. Odată cu dezvoltarea pieţei unice şi cu accentuarea integrării economice, această convenţie în care statele membre sunt subiecte de drept internaţional nu mai este suficientă, prin urmare, Comisia Europeană a propus, în 2003, un regulament care, în momentul în care va intra în vigoare, va fi obligatoriu pentru toate statele membre ale Uniunii.

Raportul care urmează a fi întocmit de Cristian Dumitrescu va fi tocmai poziţia Parlamentului European faţă de această propunere a Comisiei. De aceea, misiunea sa este una deloc uşoară, de a media între toate grupurile Parlamentului European şi de a le armoniza şi cu poziţiile patronatelor, sindicatelor şi societăţii civile.

Rompres

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close