Antena 3 CNN Externe Primul premier român la împăratul Japoniei

Primul premier român la împăratul Japoniei

Primul premier român la împăratul Japoniei
23 Feb 2007   •   20:08

Vizita premierului în Japonia este la final. Înainte de plecare, Călin Popescu Tăriceanu s-a întâlnit cu împăratul Akihito - o întâlnire formală însă, pentru că la palatul imperial nu se discută politică. De la parlamentarii niponi, premierul a primit o caricatură şi a oferit un album cu poze din România. Călin Popescu Tăriceanu s-a întâlnit cu împăratul Akihito şi - conform uzanţelor unei audienţe la palat - nu au discutat probleme politice. Cei doi au vorbit despre importanţa Deltei Dunării şi Mării Negre, dar şi despre vizita împăratului în România, acum aproape 30 de ani.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a primit din partea parlamentarilor japonezi o caricatură reprezentând două maşini. Şeful Guvernului le-a oferit în schimb oficialilor niponi un album cu imagini din România.

Premierul a apucat să vadă şi capitala Japoniei. Călin Popescu Tăriceanu spune că a fost impresionat de curăţenia străzilor. Tăriceanu şi delegaţia română vor ajunge în Capitală sâmbătă dimineaţă, după o vizită care a durat trei zile.

Antena 3

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close