Antena 3 CNN Externe Primul mesaj video transmis de Bin Laden după 3 ani (VIDEO)

Primul mesaj video transmis de Bin Laden după 3 ani (VIDEO)

Primul mesaj video transmis de Bin Laden după 3 ani <font color=red>(VIDEO)</font>
08 Sep 2007   •   11:12

Osama Bin Laden le-a vorbit din nou americanilor, printr-un mesaj video, după trei ani de tăcere. Şeicul terorist nu a făcut ameninţări concrete, dar a afirmat că ?va intensifica lupta? împotriva războiului din Irak. El i-a invitat pe americani să se convertească la Islam. Mesajul lui Bin Laden vine cu doar câteva zile înainte de împlinirea a şase ani de la atacul terorist din 11 septembrie.

Într-o referinţă la atentat, şeful reţelei al-Qaeda susţine că, în ciuda forţei sale economice şi militare, ?America este slabă?, deoarece ?19 tineri i-au putut schimba direcţia politicii?. Bin Laden propune ?două soluţii? pentru oprirea războiului din Irak. Cea dintâi - ?continuarea masacrelor? în rândul occidentalilor. A doua soluţie: Statele Unite să renunţe la democraţie şi să se alăture Islamului.

Înregistrarea durează 30 de minute şi nu a fost încă difuzată integral. Osama poartă veşminte tradiţionale, iar barba sa este neagră şi nu căruntă ca în imaginile mai vechi, ceea ce ar însemna că şi-a vopsit-o, potrivit experţilor. Serviciile secrete sunt aproape convinse că vocea de pe înregistrare îi aparţine, într-adevăr, lui Bin Laden. ?Doreşte să arate că este încă în viaţă şi rămâne şeful?, a apreciat un expert, sub acoperirea anonimatului. Mesajul nu conţine ameninţări concrete, dar şeful CIA, Michael Hayden, avertiza vineri că Al-Qaida ?pregăteşte atentate de mare amploare împotriva naţiunii americane?.

Aflat la Sydney, preşedintele Bush a declarat că mesajul lui Bin Laden ?reaminteşte că trăim într-o lume periculoasă? şi confirmă că războiul din Irak trebuie dus până la capăt ?cu fermitate?.

Prima înregistrare video a lui Bin Laden după 2004  

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close