Antena 3 CNN Externe Primul judecător român în UE este o femeie

Primul judecător român în UE este o femeie

Primul judecător român în UE este o femeie
27 Feb 2007   •   22:20

Primul judecător român la Curtea de Justiţie a Comunităţilor Europene a depus, vineri, jurământul la sediul acestei instanţe. ?Pentru mine este o mare bucurie să le demonstrăm vechilor state membre că şi în partea aceasta a Europei de unde venim noi se studiază drept, se aplică drept; îmi propun să venim cu ideile noastre?, a declarat Camelia Toader. Judecătoarea şi-a exprimat speranţa că, după ce a aşteptat atât să devină membru cu drepturi depline, România va transpune la timp legislaţia comunitară. Aceasta a mai menţionat că este greu de anticipat câte cauze privind România vor fi pe rolul Curţii.

Un al doilea magistrat, bulgarul Alexander Arabadjiev, a depus jurământul în funcţia de magistrat la Curtea de Justiţie a Comunităţilor Europene. Camelia Toader a fost numită judecător al Comunităţilor Europene pe o perioadă cuprinsă între 12 ianuarie 2007 şi 6 octombrie 2009, iar pe Alexander Arabadjiev, pe o perioadă cuprinsă între 12 ianuarie 2007 şi 6 octombrie 2012, informează Rompres.

Născută în 1963, Camelia Toader şi-a obţinut doctoratul în drept în 1997. Lector între 1992 şi 2005, Camelia Toader a devenit ulterior profesor în drept civil la Universitatea din Bucureşti. Între 1999 şi 2006 Camelia Toader a ocupat funcţia de magistrat al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Curtea de Justiţie a Comunităţilor Europene este formată din 27 de judecători.

Antena3.ro

×
Parteneri
x close