Antena 3 CNN Externe Primul interviu televizat al lui Castro

Primul interviu televizat al lui Castro

Primul interviu televizat al lui Castro
06 Iun 2007   •   08:40

Primul interviu televizat al lui Fidel Castro, după 10 luni de convalescenţă, a fost difuzat marţi seară de televiziunea cubaneză. Timp de 50 de minute, milioane de cubanezi l-au putut urmări pe El Lider Maximo, înzdrăvenit şi vioi, discutând despre starea sa de sănătate sau despre politică.
Imagini ale interviului:

Postul de televiziune cubanez a prezentat încă de marţi dimineaţă câteva fragmente din material. Preşedintele a precizat că are o alimentaţie echilibrată şi că ţine cont de sfaturile medicilor. La observaţia gazdei show-ului că arată foarte bine, Castro a replicat: ?Da, fac ceea ce se presupune că trebuie să fac. Nu mai există secrete, s-a spus că situaţia mea are caracterul unui secret de stat. Ce secret de stat, spun eu? Am spus foarte clar cum va fi?.

Liderul comunist nu a făcut însă nicio referire la momentul în care se va întoarce să guverneze Cuba. Castro a spus doar că va continua să scrie articole, intitulate ?Cugetările lui El Comandante?, în presa de la Havana. Când a venit vorba de starea lui de sănătate, El Lider Maximo a dat un răspuns filosofic. ?Sunt multe de spus... există întotdeauna ameninţări pentru sănătatea oamenilor şi, din cauza anilor, există mereu pericole, dar nu vreau să spun mai mult, doar că noi am făcut ceea ce trebuie făcut?.

Fidel nu a uitat să mulţumească poporului cubanez, care îl aşteaptă de 10 luni la conducerea ţării. ?Multe mulţumiri poporului cubanez şi telespectatorilor voştri, vă faceţi auziţi în numeroase limbi, în Australia, China, Vietnam, multe locuri din Europa?. Oficiali de la Havana au precizat, săptămâna trecută, că preşedintele s-a recuperat aproape în întregime, însă au refuzat să precizeze când sau dacă acesta se va întoarce la guvernare.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close