Antena 3 CNN Externe Primeşti bani numai să te muţi în ele. Oraşele care te PLĂTESC pentru a deveni locuitorul lor

Primeşti bani numai să te muţi în ele. Oraşele care te PLĂTESC pentru a deveni locuitorul lor

Primeşti bani numai să te muţi în ele. Oraşele care te PLĂTESC pentru a deveni locuitorul lor
04 Sep 2013   •   12:10

Din cauza scăderii semnificative a populaţiei, unele oraşe iau măsuri „agresive" pentru a supravieţui, plătind oamenii pentru a se muta în aceste locuri.

Într-un cartier din oraşul Anina sunt câteva sute de apartamente goale. În tot cartierul locuieşte o singură familie. Şi asta pentru că locuinţele sunt fără uşi şi ferestre. Aici, autorităţile locale nu-i plătesc pe cei care vor să mute, însă aceştia se pot alege cu o locuinţă gratis. Evident trebuie renovată. În alte ţări, însă, lucrurile stau mai bine.

În 2012, în Detroit, autorităţile au pus la dispoziţie 100 de locuinţe vechi şi abandonate dar şi 150 de mii de dolari pentru renovări.

Alaska este poate cel mai bun exemplu de stat care oferă bani locuitorilor. Încă din 1976, mai multe oraşe din Alaska şi-au plătit rezidenţii. Sumele oferite au variat de-a lungul anilor, de la peste 300 de dolari de persoană la peste 3.000 de dolari. Pentru a fi eligibili pentru împrumutul nerambursabil, locuitorii nu trebuie să ceară rezidenţa în alt stat din America.

Şi canadienii au oferte-şoc. În eforturile de a atrage cât mai mulţi absolvenţi, autorităţile dintr-o provincie canadiană oferă atât canadienilor cât şi imigranţilor o bursă de 20 de mii de dolari pentru a locui în ţară timp de şapte ani. Singura condiţie este ca aceştia să fie absolvenţi recenţi, adică după anul 2006.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close