Antena 3 CNN Externe Primele imagini cu epava elicopterului în care a murit președintele Iranului. Ebrahim Raisi și-a găsit sfârșitul într-un aparat american Bell 212

Primele imagini cu epava elicopterului în care a murit președintele Iranului. Ebrahim Raisi și-a găsit sfârșitul într-un aparat american Bell 212

Presa internațională a difuzat primele imagini cu epava elicopterului prăbușit în care au murit președintele iranian și ministrul de externe al țării.

de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Mai 2024   •   12:59

Din primele informații, elicopterul cu nouă persoane la bord s-a prăbușit într-o regiune muntoasă greu accesibilă, în timp ce zbura dinspre granița cu Azerbaidjan către orașul Tabriz.

La impact, aparatul de zbor a luat foc.

Prăbușirea a avut loc în condiții de ceață și ploaie.

Președintele Ebrahim Raisi și ministrul de Externe Hossein Amir-Abdollahian se întorceau de la inaugurarea barajului Qiz Qalasi, de pe râul Aras, la granița cu Azerbaidjan.

Barajul a fost construit în comun de cele două state iar la ceremonie a participat și președintele azer, Ilham Aliyev.

"Mă aflu exact acolo unde s-a prăbușit elicopterul domnului Raisi. Incidentul s-a produs din cauza vremii cețoase și a ploilor de aici, din jungla Arasbaran, după inaugurarea barajului Qiz Qalasi, pe drumul de întoarcere spre Tabriz", spune un reporter în imaginile difuzate de televiziunea iraniană și preluate de presa internațională.

În spatele lui se vede o structură galbenă la capăt, cu ampenaje laterale, ce pare să facă parte din epava elicopterului prăbușit.

În cadru se mai văd, în partea dreaptă, alte resturi ce ar putea proveni de la aparatul de zbor, iar în partea stângă a imagini, un grup de salvatori.

 În GALERIA FOTO următoare, alte imagini de la locul unde s-a prăbușit elicopterul în care se afla Ebrahim Raisi:

Președintele iranian s-a prăbușit cu un elicopter american

Raisi s-a prăbușit cu un elicopter de fabricație americană de tip Bell 212 (foto următoare).

Modelul a fost produs între anii 1968 și 1998.

Este posibil ca aparatul care a căzut, duminică, în Iran să fi ajuns în aici înainte de Revoluția Islamică din 1979, care a adus la putere o teocrație anti-occidentală.

Supus sancțiunilor SUA și ale altor state pentru programul său nuclear și pentru sprijinul acordat grupărilor teroriste din Orientul Mijlociu, Iranul are dificultăți în a procura piese de schimb și a asigura întreținerea aeronavelor de proveniență străină, remarcă presa internațională.

Ebrahim Raisi, înmormântat la două zile de la prăbușirea elicopterului în care se afla

Președintele iranian va fi înmormântat mâine, potrivit Antena 3 CNN.

Autoritățile de la Teheran au decretat cinci zile de doliu național în memoria lui Ebrahim Raisi.

Liderul suprem, ayatollahul Khamenei, l-a desemnat, conform constituției, pe prim-vicepreședintele Mohammad Mokhber în funcția de președinte interimar.

Mokhber și guvernul de la Teheran au acum misiunea de a organiza noi alegeri prezidențiale în termen de 50 de zile.

×
Parteneri
x close