Antena 3 CNN Externe Primele analize ale cutiilor negre din avionul prezidenţial polonez: Cauza prăbuşirii - eroare de pilotaj

Primele analize ale cutiilor negre din avionul prezidenţial polonez: Cauza prăbuşirii - eroare de pilotaj

Primele analize ale cutiilor negre din avionul prezidenţial polonez: Cauza prăbuşirii - eroare de pilotaj
15 Apr 2010   •   14:00

Primele analize ale cutiilor negre din aeronava prezidenţială poloneză indică o eroare de pilotaj drept cauză a prăbuşirii. Anunţul a fost făcut de către Interfax, care citează surse apropiate anchetatorilor.

"O analiză a probelor, inclusiv primele rezultate ale decriptării cutiilor negre, indică faptul că o eroare de pilotaj a condus la dezastru", susţin sursele precizate.

Oficialii din Rusia au exclus deja variantele unui incendiu sau a unei explozii drept cauze ale catastrofei aviatice de la Smolensk.

Sursele citate de Interfax mai spun că este posibil ca membrii echipajului polonez al aeronavei Tu-154 să nu fi fost familiarizaţi cu particularităţile avionului când au încercat în mod repetat să îl aducă la sol în condiţiile meteo nefavorabile.

Două dintre cutiile negre găsite la locul accidentului sunt analizate de către anchetatorii ruşi şi polonezi la centrul de investigaţii al Ministerului Apărării, aflat la Moscova. Cea de-a treia cutie neagră, instalată aparatului de zbor de către polonezi, este examinată în Polonia.

Preşedintele polonez, Lech Kakzynski, soţia acestuia, Maria, şi numeroşi membri ai elitei militare şi politice din Polonia s-au aflat între cele 96 de persoane de la bordul navei prezidenţiale poloneze, un avion sovietic tip Tu-154, care s-a prăbuşit pe 10 aprilie, în vestul Rusiei.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: eroare Smolensk
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close