Antena 3 CNN Externe Medicii i-au extras premierului slovac Robert Fico trei gloanțe din corp, după tentativa de asasinat: "Primele 24 de ore sunt critice!"

Medicii i-au extras premierului slovac Robert Fico trei gloanțe din corp, după tentativa de asasinat: "Primele 24 de ore sunt critice!"

Medicii iau în calcul transferul premierului slovac Robert Fico la un spital din Bratislava.

de Andreea Borboros    |    16 Mai 2024   •   09:50

Șeful guvernului a fost operat după tentativa de asasinat de miercuri, iar starea sa este stabilă, potrivit cadrelor medicale.

"După intervenția chirurgicală care a durat mai multe ore, premierul slovac Robert Fico a fost stabilizat.

Politicianul a fost victima unei tentative de asasinat, fiind împușcat în abdomen și articulații.

Două echipe de chirurgi traumatologi s-au ocupat de Fico și au reușit să extragă trei gloanțe din mână, picior și stomac.

După operație, politicianul este păzit în permanență de polițiști, fiind internat în secția de Terapie Intensivă.

Presa slovacă a relatat că nivelul de securitate instituit la spitalul Roosevelt din Banska Bistrica este fără precedent iar pentru a limita riscul scurgerilor de informații, agenții de securitate rețin telefoanele medicilor care au acces la premierul Fico.

Medicii spun că primele 24 de ore sunt critice în cazul premierului Fico, operat de urgență după tentativa de asasinat

Potrivit medicilor, primele 24 de ore sunt critice în cazul politicianului operat.

În pofida unor informații care au circulat anterior, ministrul slovac al Apărării a spus, joi, că nu se ia, deocamdată, în calcul varianta mutării lui Robert Fico la un spital din Bratislava.

În ceea ce-l privește pe suspectul de 71 de ani, reținut la scurt timp după ce a tras de cinci ori asupra lui Fico, acesta le-a spus anchetatorilor că a comis fapta deoarece nu este de acord cu politica guvernului și a acuzat, totodată, măsurile represive la adresa presei.

Responsabilii guvernamentali au spus, la rândul lor, că tentativa de asasinat asupra premierului Robert Fico este motivată politic", a relatat, din Slovacia, corespondentul Antena 3 CNN, Andreea Borboros.

Juraj Cintula, suspectul reținut la locul tentativei de asasinat, este scriitor și fost angajat a unei firme private de securitate, fiind, la rândul său, la un pas să-și piardă viața în urma unui atac comis în urmă cu câțiva ani de un individ în stare de ebrietate.

Atentatorul riscă închisoarea pe viață

Cintula deținea în mod legal pistolul cu care a tras asupra premierului Fico.

El riscă o pedeapsă care poate ajunge până la închisoarea pe viață.

Între timp, președintele ales al Slovaciei, Peter Pellegrini, a anunțat că se întoarce în țară, iar autoritățile au anunțat, la rândul lor, o întărire a măsurilor de securitate în Parlamentul național, vizitele în această instituție fiind suspendate până la noi ordine.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
O fată de 17 ani și un tânăr de 24, găsiți morți într-un hotel din București
x close