Campania, intitulată Iniţiativa Naţională de Reducere a Sării, este menită a reduce cu un sfert cantitatea de sare folosită la restaurante sau mâncare ambalată în următorii cinci ani. El consideră că astfel vor fi salvate mii de persoane de la o moarte prematură.
Americanii consumă în medie 3400 miligrame de sare pe zi- mult peste media asociaţiei cardiologilor americani - de 2300 miligrame. Majoritatea acestui consum nu este la îndemâna consumatorilor individuali deoarece 80% din aportul de sare este este deja adăugat în mâncarea de la restaurante sau ambalată şi doar circa 11 procente este adăugată acasă.
Consumul excesiv de sare creştere tensiunea şi riscul de boli cardiovasculare. Circa 1,5 milioane de locuitori din New York au deja o tensiune mare.
Dacă planul de la New York este iniţiat va avea impact naţional, deoarece producătorii alimentari nu fac produse doar pentru acest oraş.
Eforturile anterioare ale lui Bloomberg de a transforma New York într-un oraş mai zvelt, sănătos şi fără fum au fost acceptate pe termen lung şi lăudate.
Diferenţa este că acum iniţiativa este pe bază de voluntariat. Fumatul şi grăsimile trans au fost interzise, iar postarea caloriilor impusă pentru producători pe ambalaje.
Antena3.ro