Antena 3 CNN Externe Primăria Piteşti dată în judecată de CE

Primăria Piteşti dată în judecată de CE

Primăria Piteşti dată în judecată de CE
14 Mai 2007   •   14:44
Comisia Europeană a acţionat în judecată Primăria Piteşti cerând restituirea unor fonduri de 300.000 euro acordate pentru un sistem de salubrizare, dar care ar fi fost cheltuite fraudulos, sumă pe care municipalitatea încearcă să o recupereze de la firma de consultanţă care a administrat proiectul. Procesul a fost intentat la Tribunalul de Primă Instanţă din Bruxelles, singura instituşie abilitată pentru rezolvarea litigiilor.

Primăria Piteşti, condusă de Tudor Pendiuc (fost membru PD, în prezent vicepreşedinte al filialei judeţene PSD), a solicitat, la sfârşitul anului 1998, sprijin financiar din partea Comisiei Europene pentru proiectul denumit "Selecta" privind amenajarea unui sistem de selectare, colectare şi transport al deşeurilor menajere, evaluat la un cost total de 817.000 euro, informează Mediafax.

Comisia Europeană a acceptat cererea şi a acordat municipalităţii 279.000 euro, la care se adăuga cofinanţarea Primăriei. Finanţarea a fost sistată după ce oficialii de la Bruxelles au primit o serie de rapoarte în care se arăta că sumele acordate au fost cheltuite de către autorităţile locale pentru diferite servicii, precum "asistenţă tehnică şi comunicare", fără documente care să justifice plăţile.

În paralel, Consiliul local al municipiului Piteşti l-a mandatat pe primarul Tudor Pendiuc să recupereze suma cerută de Comisia Europeană de la firma de consultanţă, pe motiv că aceasta, ca manager de proiect, avea obligaţia să urmărească desfăşurarea lucrărilor şi să semnaleze "disfuncţionalităţile apărute".

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close