Antena 3 CNN Externe Prima vizită a noului ministru britanic de externe a fost în Germania. S-a uitat împreună cu șefa diplomației de la Berlin la meciul Angliei la Euro 2024

Prima vizită a noului ministru britanic de externe a fost în Germania. S-a uitat împreună cu șefa diplomației de la Berlin la meciul Angliei la Euro 2024

ministru britanic
Ministrul de externe britanic David Lammy și omologul său german Annalena Baerbock se uită la meciul Angliei de la Euro 2024. Foto: X
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Iul 2024   •   12:45

Noul ministru de externe al Regatului Unit, David Lammy, s-a deplasat sâmbătă în Germania pentru prima sa vizită în străinătate, la o zi după victoria zdrobitoare a laburiştilor la alegerile legislative, informează AFP, potrivit Agerpres.

Cerând "resetarea" relaţiilor cu aliaţii Marii Britanii, Lammy s-a întâlnit cu omologul său german Annalena Baerbock, care a subliniat că Regatul Unit este "o parte indispensabilă a Europei".

Berlinul "colaborează cu noul guvern britanic pentru a vedea cum se poate apropia Regatul Unit de Uniunea Europeană", a scris Ministerul de Externe german pe platforma X.

La rândul său, Lammy, care l-a înlocuit pe conservatorul David Cameron în fruntea diplomaţiei britanice, a publicat şi fotografii de la întrevederea pe care a avut-o cu Baerbock.

Cei doi miniştri au discutat în special despre cum să fie consolidat sprijinul NATO pentru Ucraina, despre situaţia geopolitică din Orientul Mijlociu şi despre schimbările climatice.

"Împreună, @ABaerbock şi cu mine vom aborda ameninţările comune şi vom sprijini Ucraina", a scris Lammy. 

Cei doi diplomați s-au uitat împreună la meciul Anglia - Elveția, de la Euro 2024. „Avem timp și pentru meci”, a scris Lammy.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close