Antena 3 CNN Externe Prima reacție a premierului Danemarcei după ce a fost atacată pe stradă: „Încă nu sunt eu însămi"

Prima reacție a premierului Danemarcei după ce a fost atacată pe stradă: „Încă nu sunt eu însămi"

Aceasta a suferit o entorsă cervicală în urma incidentului

Prima reacție a premierului Danemarcei după ce a fost atacată pe stradă: „Încă nu sunt eu însămi"
de Ioana Mircea    |    11 Iun 2024   •   19:45

Prim-ministrul danez, Mette Frederiksen, a declarat că își îndeplinește atribuțiile ca lider al țării, dar încă nu s-a recuperat complet după atacul de săptămâna trecută de pe stradă, potrivit bbc.com.

„Încă nu sunt eu însămi," a spus Mette Frederiksen într-un interviu acordat postului danez DR.

Ea a fost lovită de un bărbat care s-a apropiat de aceasta în centrul vechi din Copenhaga, vineri seară. „A fost un atac asupra noastră tuturor," a adăugat premierul, vorbind despre o schimbare percepută în tonul politicii daneze în ultima perioadă.

Mette Frederiksen a suferit o entorsă cervicală în urma incidentului. Atacul nu a fost considerat a avea motivații politice.

Un bărbat polonez în vârstă de 39 de ani, care a fost arestat, a apărut la Curtea din Frederiksberg pentru o audiere preliminară sâmbătă. Acesta a fost acuzat de violență împotriva unei persoane aflate în serviciul public și a negat vinovăția, potrivit presei locale.

În interviul său cu DR de astăzi, Mette Frederiksen a spus că nu există loc pentru nicio formă de violență în societatea daneză.

Incidentul, care a avut loc cu două zile înainte ca danezii să se prezinte la urne pentru alegerile europene, a fost puternic condamnat de liderii mondiali, șeful UE Charles Michel declarând că este „indignat".

Mette Frederiksen, în vârstă de 46 de ani, a devenit prim-ministru în 2019 după ce a preluat conducerea Partidului Social-Democrat de centru-stânga cu patru ani mai devreme, devenind astfel cel mai tânăr prim-ministru din istoria Danemarcei.

×
Subiecte în articol: Danemarca premier danemarca
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Terenuri care costă cât o ceașcă de cafea pe metru pătrat
x close