Antena 3 CNN Externe Prima reacție a lui Jill Biden, după dezbaterea eșuată a soțului său cu Donald Trump

Prima reacție a lui Jill Biden, după dezbaterea eșuată a soțului său cu Donald Trump

joe biden jill biden getty
Președintele Joe Biden o îmbrățișează pe prima doamnă Jill Biden după dezbaterea cu Donald Trump | Sursă foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    01 Iul 2024   •   18:57

Jill Biden, prima doamnă a SUA, a promis că nu va permite ca o dezbatere să fie definitorie pentru cariera politică a soţului ei în vârstă de 81 de ani, preşedintele Joe Biden, şi a asigurat că va continua să „lupte" pentru candidatura acestuia în vederea câştigării unui nou mandat de preşedinte al SUA, declaraţii consemnate într-un interviu pe care ea l-a acordat duminică revistei Vogue.

Jill Biden, care apare pe coperta ediției din iulie a acestei reviste, a acordat un interviu duminică la reședința prezidențială de la Camp David, unde familia Biden s-a reunit în weekend.

Liderul democrat de la Casa Albă și-a văzut candidatura slăbită după dezbaterea electorală de joi cu rivalul său republican, fostul președinte Donald Trump. În timpul dezbaterii, actualul președinte a părut nesigur, ezitant și incoerent, nereușind să finalizeze nicio frază.

După dezbatere, au existat voci în cadrul Partidului Democrat care au sugerat că ar fi bine ca el să se retragă din cursa electorală pentru alegerile din noiembrie. Totuși, Joe Biden a afirmat a doua zi că nu intenționează să renunțe la candidatura pentru un al doilea mandat. Acest subiect pare să fi fost discutat și la întâlnirea de familie din weekend.

„Nu vom permite ca aceste 90 de minute (de dezbatere) să definească cei patru ani în care a fost preşedinte. Vom continua să luptăm!", a asigurat soţia sa, Jill Biden, în interviul pentru revista Vogue.

După aproape o jumătate de viaţă alături de Joe Biden, ea este confidenta lui, ancora sa şi cea care l-a încurajat cel mai mult în ultimele zile să-şi continue campania pentru realegere. El „va face mereu ce este cel mai bine pentru ţară", a pledat ea din nou în favoarea soţului său în acest interviu.

„Fiecare campanie este unică. Dar în acest caz urgenţa este diferită. Ştim ce este în joc. Joe cere poporului american să se unească pentru a pune capăt la toată această încrâncenare", a adăugat Jill Biden.



Fără a menţiona numele fostul preşedinte republican ce doreşte şi el al doilea mandat la Casa Albă, Donald Trump, ea a sugerat că alegerea acestuia din urmă ar aduce „haos" şi mai multă diviziune în ţară.

Familia lui Joe Biden l-a încurajat să rămână în cursa pentru Casa Albă

Duminică, familia lui Joe Biden l-a încurajat să rămână în cursa pentru alegerile prezidențiale SUA 2024 și a discutat în privat dacă ar trebui concediați consilierii de top, în urma prestației sale slabe la dezbaterea CNN care a aruncat campania sa în turbulență, potrivit CNN.

Familia lui Biden, inclusiv prima doamnă Jill Biden, fiul Hunter Biden și nepoții lor, s-au reunit la Camp David pentru o întâlnire programată anterior și l-au implorat pe președinte să continue să lupte în cursa sa pentru realegere, au declarat consilierii lui Biden pentru CNN. Un consilier a descris membrii familiei ca oferindu-și "sprijinul fără echivoc".

Familia - în mod clar frustrată de echipa care l-a pregătit pe președintele Biden înainte de dezbaterea CNN cu fostul președinte Donald Trump - a discutat dacă vreunul dintre consilierii de top ai lui Biden ar trebui concediat și dacă ar trebui făcute schimbări în personalul de campanie, a declarat un consilier.

Cu toate acestea, Biden este cunoscut ca fiind loial și protector față de consilierii săi apropiați și nu îi place să concedieze asistenți. Până duminică, nu părea să se prefigureze nicio schimbare majoră de personal.

Admirația și sprijinul pe care familia lui Biden i le-a arătat duminică președintelui au reflectat elogiile publice ale primei doamne pentru soțul său din ultimele zile.

Reuniunea familiei la reședința prezidențială a avut loc în timp ce Biden și campania sa se confruntă cu o avalanșă de apeluri ca președintele să renunțe la candidatură după dezbaterea prezidențială CNN de joi. Discuțiile s-au axat, de asemenea, pe modul în care membrii clanului Biden l-ar putea ajuta pe președinte și nu dacă acesta ar trebui să își reconsidere candidatura, a declarat unul dintre consilieri.

Șocul provocat de dezbaterea de la CNN este încă resimțit de mulți, iar președintele și cei apropiați lui se află în primele etape ale procesării consecințelor imediate.

Punctul de vedere al familiei, că Biden trebuie să continue să lupte, s-ar putea schimba în zilele următoare dacă spirala descendentă continuă și dacă președintele devine convins că ieșirea din cursă ar evita tragerea în jos a democraților în această toamnă.

Opinia familiei lui Biden ar fi crucială în determinarea viitorului său politic, chiar mai mult decât celebrul cerc interior de consilieri de top ai președintelui.

Acești consilieri sunt acum supuși unei examinări amănunțite, cei din interiorul partidului întrebându-se în mod deschis cum i-au permis președintelui să urce pe scenă săptămâna trecută pentru a se confrunta cu Donald Trump, știind ceea ce trebuie să fi știut. Echipa lui Biden a petrecut aproape o săptămână întreagă la Camp David, încercând să pregătească președintele pentru orice scenariu cu care s-ar putea confrunta în studioul CNN din Atlanta.

Biden și familia sa s-au reunit duminică pentru o ședință foto planificată de mult timp cu renumita fotografă Annie Leibovitz. Consilierii seniori au insistat sâmbătă la CNN că întâlnirea nu a avut ca scop să discute dacă președintele va rămâne în cursă.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Rezultatele la Evaluare Națională 2024, clasa a VIII-a, au fost publicate
x close