Antena 3 CNN Externe Prima reacție a lui Donald Trump, după retragerea lui Joe Biden

Prima reacție a lui Donald Trump, după retragerea lui Joe Biden

donald trump la o conventie republicana
Donald Trump, candidatul republican la alegerile prezidențiale din SUA. Foto: Profimedia Images
de Robert Kiss    |    21 Iul 2024   •   21:31

Candidatul republican Donald Trump a avut o primă reacție după retragerea lui Joe Biden. 

Într-o convorbire telefonică cu CNN, la câteva minute după ce președintele Joe Biden și-a anunțat ieșirea din cursa prezidențială din 2024, fostul președinte Donald Trump l-a descris pe Biden „ca fiind de departe cel mai rău președinte din istoria țării noastre”. 

Deși nu este clar cine va fi candidatul democrat, Trump a spus că este de părere că vicepreședintele Kamala Harris va fi, și că aceasta va fi „mai ușor de învins decât ar fi fost Biden”.

Președintele SUA Joe Biden și-a anunțat, duminică, retragerea din cursa pentru un nou mandat la Casa Albă. Anunțul a fost făcut pe într-un mesaj publicat pe rețeaua X. Ulterior, președintele SUA a precizat, într-o altă postare, că o susține pe Kamala Harris pentru candidatura la alegerile prezidențiale din SUA.

Într-o scrisoare publicată pe contul său de pe rețeaua socială, Biden a spus că a fost cea mai mare onoare a vieții sale să fie președinte.

„Și, deși intenția mea a fost să caut realegerea, cred că este în interesul partidului meu și al țării să mă retrag și să mă concentrez exclusiv pe îndeplinirea îndatoririlor de președinte pentru restul mandatului meu”.

El a spus în declarația sa că se va adresa națiunii pe această temă săptămâna viitoare.

Președintele Biden a mulțumit vicepreședintelui său Kamala Harris, spunând că este un „partener extraordinar”.

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close