„Noi favorizăm creșterile de producție și vom încuraja OPEC să ia în considerare niveluri mai ridicate de producție”, a declarat ambasadorul Yousuf Al Otaiba într-o declarație postată pe Twitter de Ambasada Emiratelor Arabe Unite la Washington, potrivit Reuters.
Și Agenția Internațională pentru Energie a declarat că rezervele de petrol ar putea fi exploatate în continuare pentru a compensa întreruperea aprovizionării Rusiei.
Piața petrolului a crescut cu peste 30% de când Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, atingând luni un maxim de peste 139 de dolari pe baril.
SUA au interzis marți importurile de petrol și gaze din Rusia, iar Marea Britanie a declarat în aceeași zi că va renunța treptat la importurile rusești.
Rusia exportă aproximativ 7 milioane de barili de țiței și combustibil pe zi, ceea ce reprezintă aproximativ 7% din livrările globale, potrivit Reuters
O altă sursă potențială de aprovizionare suplimentară cu petrol este Iranul, care a purtat discuții cu puterile occidentale cu privire la reluarea acordului nuclear din 2015, la care SUA a renunțat în 2018, în timpul președinției lui Donald Trump.