Antena 3 CNN Externe Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, a fost operat cu succes în Cuba

Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, a fost operat cu succes în Cuba

Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, a fost operat cu succes în Cuba
Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    12 Dec 2012   •   17:05

Preşedintele venezuelan Hugo Chavez a fost operat cu succes marţi, în Cuba, pentru a patra oară de la depistarea, în iunie 2011, a unui cancer în zona pelviană, a anunţat vicepreşedintele Nicolas Maduro.

Oficialul a adăugat că "această operaţie s-a desfăşurat corect şi cu succes", iar Hugo Chavez a revenit în salonul său de spital după şase ore de intervenţie chirurgicală, informează Mediafax. Etapa postoperatorie va dura "mai multe zile", a precizat vicepreşedintele venezuelan.

Niciuna dintre precendentele trei intervenţii chirurgicale suportate de preşedintele republicii în ultimele 18 luni nu a fost anunţată.

Ca la fiecare operaţie, Hugo Chavez s-a internat la spitalul Cimeq din Havana, cel mai modern şi cel mai bine dotat din Cuba, ţară recunoscută pentru competenţa medicilor săi.

Situată la periferia cochetă din vestul capitalei cubaneze, instituţia este obişnuită să primească pacienţi internaţionali prestigioşi, proveniţi din lumea artelor, a sportului sau politicii. Fidel Castro însuşi a primit îngrijiri în această instituţie medicală atunci când s-a confruntat cu probleme de sănătate grave în 2006.

Chavez a ajuns luni în capitala cubaneză pentru a fi operat pentru a patra oară, la vârsta de 58 de ani, de cancer în zona pelviană, de care s-a declarat vindecat în cel puţin două rânduri.

Reales la 7 octombrie la conducerea Venezuelei, a cincea ţară exportatoare de petrol din lume, Chavez ar trebui să îşi înceapă cel de-al treilea mandat de şase ani la 10 ianuarie.

Sâmbătă, el l-a desemnat pe vicepreşedintele său candidat oficial în cazul unor alegeri anticipate, dacă el se va afla în incapacitate de a exercita puterea. Niciodată până în prezent el nu şi-a desemnat un succesor politic.

Maduro, fost şofer de autobuz şi sindicalist în vârstă de 50 de ani, este prezentat drept un membru al aripii moderate a anturajului preşedintelui Chavez.




×
Subiecte în articol: Hugo Chavez Venezuela
Cele mai noi știri
Parteneri
x close