Antena 3 CNN Externe Preşedintele polonez, repatriat. Trupul neînsufleţit al soţiei, încă neidentificat (VIDEO)

Preşedintele polonez, repatriat. Trupul neînsufleţit al soţiei, încă neidentificat (VIDEO)

Preşedintele polonez, repatriat. Trupul neînsufleţit al soţiei, încă neidentificat (VIDEO)
11 Apr 2010   •   17:03

Trupul neînsufleţit al preşedintelui Lech Kaczynski a fost adus în Polonia, duminică după-amiază. La aeroportul unde a aterizat aeronava care îl transporta a fost organizată o ceremonie, în prezenţa familiilor şi a autorităţilor poloneze. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, citate de AFP, corpul soţiei preşedintelui, decedată împreună cu acesta în accidentul aviatic din Rusia, nu a fost încă identificat şi nu a fost repatriat alături de soţul ei.

Avionul care transporta trupul neînsufleţit al preşedintelui polonez a aterizat în jurul orei 15:00 (16:00, ora României) pe aeroportul militar din Varşovia. La ceremonia organizată acolo au luat parte atât fiica şi fratele geamăn al preşedintelui, cât şi oficiali polonezi, inclusiv preşedintele PE, Jerzy Buzek.

După ceremonia de la aeroport, cortegiul se îndreaptă către Palatul Prezidenţial, aflat în centrul istoric al Varşoviei. Ulterior, sicriul va fi expus publicului, astfel încât oamenii să poată aducă un ultim omagiu.



În tragedia produsă sâmbătă la Smolensk, în vestul Rusei, şi-au pierdut viaţa 96 de persoane. Printre pasagerii aeronavei se afla şi soţia preşedintelui polonez, Maria Kaczynska. Potrivit purtătorului de cuvânt al Preşedinţiei, Tomasz Brzezinski, identificarea acesteia nu a fost posibilă, astfel că nu a fost repatriată împreună cu soţul său.

Între timp, cauzele catastrofei aviatice rămân neelucidate. Experţii din Polonia şi Rusia au început deja analiza cutiilor negre ale avionului prezidenţial. Anchetatorii studiază şi înregistrările piloţilor. De asemenea, au fost întreprinse şi expertize medico-legale.

Ipoteza vehiculată până acum şi susţinută de autorităţile militare ruse indică o eroare de pilotaj.

Antena3.ro


×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close