Antena 3 CNN Externe Preşedintele Musharraf vrea exhumarea lui Benazir Bhutto

Preşedintele Musharraf vrea exhumarea lui Benazir Bhutto

Preşedintele Musharraf vrea exhumarea lui Benazir Bhutto
13 Ian 2008   •   12:10

Preşedintele pakistanez Pervez Musharraf vrea ca trupul neînsufleţit al lui Benazir Bhutto, asasinată în decembrie, să fie exhumat pentru a pune capăt polemicilor privind o eventuală complicitate a Guvernului în uciderea liderului opoziţiei, în plină campanie electorală. ?Da, să o exhumăm. Doresc în proporţie de sută la sută exhumarea ei?, a declarat Musharraf într-un interviu publicat pe Internet. Acesta doreşte să stabilească cert dacă Bhutto a fost sau nu împuşcată şi a respins posibilitatea exhumării fără aprobarea familiei lui Bhutto.

Guvernul pakistanez a propus ca trupul neînsufleţit al liderului opoziţiei să fie exhumat şi supus unei autopsii, însă familia a cerut în schimb ca regimul lui Musharraf să accepte deschiderea unei anchete a ONU privind decesul ei, demers respins până în prezent. ?Nu poate fi iniţiată o anchetă a ONU deoarece nu sunt doar două sau trei ţări implicate. De ce să existe o anchetă? Este ridicol?, a declarat preşedintele. Circumstanţele morţii lui Bhutto nu au fost clar stabilite, şi cadavrul său nu a fost supus unei autopsii.

Potrivit ipotezei oficiale a Guvernului, islamiştii care au legături cu reţeaua al-Qaida sunt cei care au comis atentatul soldat cu moartea fostului premier pakistanez, precum şi altor 22 de persoane, la Rawalpindi, în suburbia Islamabadului. Mai mult de jumătate dintre cetăţenii pakistanezi consideră că organismele de securitate ale Guvernului pakistanez sau politicieni apropiaţi puterii sunt responsabili pentru moartea lui Benazir Bhutto.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close