"Preşedintele (Mohamed) Morsi a emis un decret prezidenţial care anulează decizia din 15 iunie 2012 privind dizolvarea Adunării Poporului şi invită Camera să se reunească din nou şi să îşi exercite prerogativele", anunţă Mena.
Decretul prezidenţial prevede "organizarea de alegeri anticipate pentru Cameră, după 60 de zile de la aprobarea prin referendum a noii Constituţii a ţării, şi adoptarea unei noi legi a Parlamentului", potrivit Mena.
Parlamentul egiptean a fost dizolvat prin punerea în aplicare a unei decizii a justiţiei care îl declara ilegal, o măsură contestată de către mişcarea Fraţii Musulmani, prima forţă politică din cadrul Adunării.
În decizia sa, Înalta Curte Constituţională motivează că a invalidat alegerile legislative, care s-au încheiat în ianuarie, din cauza unui viciu juridic la legea electorală în baza căreia s-a desfăşurat scrutinul.
Aceste alegeri i-a impus pe islamişti, aproape jumătate dintre mandate revenind Fraţilor Musulmani, iar aproape un sfert fundamentaliştilor salafişti.
În absenţa Parlamentului, Consiliul Suprem al Forţelor Armate (CSFA) şi-a atribuit puterea legislativă.
Criticii CSFA au acuzat Consiliul că a orchestrat această decizie a justiţiei pentru a-şi adjudeca puterea legislativă, iar puterea legislativă şi Fraţii Musulmani au denunţat o adevărată "lovitură de stat", cerând organizarea unui referendum asupra acestei probleme.