Antena 3 CNN Externe Preşedintele Ceceniei acuză SUA că au provocat conflictul din Caucaz

Preşedintele Ceceniei acuză SUA că au provocat conflictul din Caucaz

Preşedintele Ceceniei acuză SUA că au provocat conflictul din Caucaz
11 Sep 2008   •   12:23

Preşedintele Ceceniei Ramzan Kadârov a acuzat Statele Unite că ar fi încurajat Georgia în a porni războiul din Caucaz pentru a testa reacţia Rusiei la această problemă, anunţă BBC. Kadârov, un susţinător al guvernului rus, a spus că preşedintele Georgiei ?a dansat? după cum a vrut Washinghton-ul.

În acelaşi timp, este de părere că Rusia a răspuns decisiv la conflictul de luna trecută arătând astfel că este mai puternică. Kadyrov a declarat toate acestea în cadrul unui discurs susţinut la palatul prezidenţial de lângă Groznâi. Kadârov a confirmat şi faptul că unităţi militare cecene au luptat alături de ruşi în Georgia.

?Noi, cecenii, suntem obligaţi să ne aflăm în prima linie cu Rusia deoarece suntem luptători, şi ştim ce înseamnă războiul?, a explicat Kadârov. Aşadar, decizia Rusiei de recunoaştere a independenţei Osetiei de Sud şi a Abhaziei nu va readuce în discuţie problema independenţei Ceceniei, susţine preşedintele Ramzan Kadârov, citat de BBC.

În ultimii 15 ani, Cecenia a purtat două războaie violente împotriva Rusiei, dar ?după 1999 am reuşit să stabilim un limbaj comun şi acum vom rămâne în Federaţia Rusă?, a dspus preşedintele cecen.

Acesta a adăugat că după 1999, când a început al doilea război cu Rusia, cecenii şi-au dat seama că sunt manipulaţi de puterile străine şi au devenit o ţintă pentru criminalii din afara ţării, care au comis atunci nenumărate fărădelegi şi acte de terorism.

În ceea ce priveşte viitorul Ceceniei, Ramzan Kadârov a declarat că Moscova finanţează un program intensiv de reconstrucţie a ţării, pentru a aduce pacea şi prosperitatea în republică, iar fondurile primite sunt atât de mari încât îi este greu să le cheltuiască.

Fotografie: Medianet.ge

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close