Antena 3 CNN Externe Președintele brazilian Lula da Silva a suferit o hemoragie cerebrală. Ce spun medicii despre starea lui de sănătate

Președintele brazilian Lula da Silva a suferit o hemoragie cerebrală. Ce spun medicii despre starea lui de sănătate

GettyImages-2170014909
Președintele brazilian Lula da Silva a suferit o hemoragie cerebrală. Foto: Getty Images
de I.C.    |    21 Oct 2024   •   10:19

Preşedintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva şi-a anulat, duminică, plecarea spre summitul BRICS din Rusia, după ce medicul său i-a recomandat să evite temporar zborurile pe distanţe lungi. Motivul este o lovitură la cap pe care liderul brazilian a suferit-o în urma unei căzături, acasă, şi care i-a provocat o hemoragie cerebrală minoră, scrie The Guardian.

Lula da Silva, în vârstă de 78 de ani, a suferit o căzătură care i-a provocat un traumatism sever la cap și o mică hemoragie cerebrală. Medicii i-au recomandat să evite zborurile lungi ca măsură de precauție, însă președintele este în continuare apt pentru a-și îndeplini îndatoririle.

Conform unei declarații oficiale a biroului prezidențial, Lula va participa la evenimente prin videoconferință, după ce medicii i-au recomandat să anuleze călătoriile lungi. El urma inițial să plece duminică la ora 17:00 pentru a participa la summitul BRICS, dar a decis să rămână în Brazilia.

Medicul personal al lui Lula, Roberto Kalil, a declarat pentru canalul GloboNews că președintele a suferit o căzătură care a cauzat un traumatism puternic în partea din spate a capului, necesitând suturi și rezultând într-o mică hemoragie cerebrală.

„Este o afecțiune care necesită teste repetate pe parcursul săptămânii, deoarece orice hemoragie cerebrală poate evolua în zilele următoare, deci este necesară supravegherea”, a explicat Kalil.

Raportul medical emis de spitalul Sirio Libanes din Brasília duminică a confirmat că Lula a suferit un traumatism în zona capului sâmbătă și a fost sfătuit să evite zborurile lungi. În rest, el își poate desfășura activitățile normale.

Ca urmare a acestei situații, guvernul a anunțat că ministrul de externe, Mauro Vieira, va conduce delegația braziliană la summitul BRICS. De asemenea, Gleisi Hoffmann, președinta Partidului Muncitorilor, a confirmat că Lula „se simte foarte bine, dar evită o călătorie lungă”.

×
Parteneri
x close